Och så var det där med julen då…

Mindre än en månad kvar till jul. Såhär dags brukar jag vara klar med alla julklappar men i år… Nä! Har knappt börjat tänka på det ens… Vet inte vad som gjort det så i år men har liksom ingen lust alls.

Vi som flackat hundratals mil flera jular i rad nu tänker inte röra oss särskilt långt i år. Närmare bestämt inte alls, utan vi firar jul här hemma ihop med alla våra söner! Och kanske det inte ens blir julmat, ingen av oss är så värst glada i den typen av mat så kanske det blir annan mat som vi gillar. Vi får se! Funderar allvarligt på catering till julafton.

Vet att flera personer bland släkt och vänner säkert ville ha besök men vi blir här. Alla sönerna på samma plats i flera dagar, umgås och mysa. Det ser vi fram emot. Sedan blir det avsked för 5 januari far V iväg. En hel månad i Thailand är inbokad och han reser helt själv med hotell bokat de två första nätterna. Och jo, som mor känns det lite oroligt men han är för sjutton snart 23 år och har klarat sig själv sedan han var 19!

Att sedan ha en mycket övertygad ateist i familjen kring jul gör det hela lite märkligt. J avsäger sig allt vad religion och sådant firande heter med väldigt stark övertygelse, och tro mig han har läst på mycket om de flesta religioner och kan betydligt mer om dem är vad gemene man kan. Hans åsikter och tankar får även mig att fundera på varför vi firar jul och hur. Är det mest av gammal vana?

Så ser våra planer inför julen ut och nu ska jag nog se om det inte kan finnas lite julklappar att köpa via Internet ;-)

Annons

2 svar to “Och så var det där med julen då…”

  1. Lotta Says:

    Vi provade en jul att inte ha julmat. När gästerna kom fanns en riktig kalkonmiddag istället, gissa om det blev konstig stämning. Så gör man inte utan att förvarna en svensk julafton.

    • Brysselkakan Says:

      Haha! Ja, det beror kanske på vilka som kommer. Blir det bara vår lilla familj på fem så lär ingen sakna julmaten i alla fall men vi får se, kanske vi blir fler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: