Saknad

De senaste veckorna har en stor saknad börjat växa inom mig. Inte en saknad efter Bryssel men efter mina vänner i Bryssel. Petchie, Tolken, AK, Eva, Karin och Tess. Inte för att vi sågs jämt och ständigt men då och då över en lunch eller fika, långa samtal med stort innehåll.

Här har jag ingen sådan person, förutom bästa C men hon bor ju i Göteborg, och efter två månader utan sådana här samtal och möten börjar saknaden infinna sig.

T säger att jag ska hitta nya vänner här och jo, men var? De som är hemma dagtid är med nästan 100% säkerhet +65 eller 20 år yngre än mig och mitt uppe i småbarnsåren och kanske inte vad jag söker direkt. Kan man sätta upp en lapp på ICA?

Ja, ja det löser sig väl med tiden antar jag. Eller?

12 svar to “Saknad”

 1. My Says:

  Starta en bokcirkel?! Sätt upp en lapp på biblan. Eller kolla om det finns någon spännande studiecirkel du kan anmäla dig till, perfekt ställe att träffa folk. Pysselaffär med pysselträffar (du gillar ju hemmafix)? Ska fundera på fler ideer under dagen…
  Vet hur det är, martinrive var rena öknen på vänfronten. Det var guld värt att ha er bloggerskor då.

  • Brysselkakan Says:

   Hmmm… Det där med bokcirklar har jag aldrig fattat riktigt… läser inte böcker på rätt sätt tror jag! Minns inte dem efter ett par veckor ens! Och så tror jag att jag inte vill ha möten med folk på bestämda tider, vill kunna ha mer spontana träffar men kanske måste börja med mer schemalagda för att hitta vänner att fika/luncha med spontant?
   Bloggen gav mig, nästan, alla mina underbara vänner i Bryssel så kanske det ger sig!

 2. Tina Says:

  Det ÄR ju ett problem med att vara hemmafru/hemmamamma i Sverige eftersom de allra flesta jobbar här. Det är lite för långt mellan oss för en spontan fika…

 3. Tess Says:

  Saknar dig också.
  Det är ju inte så himla lätt att hitta ny vänner när man är 30+, särskilt om man inte har småbarn eller håller på med en sport eller annan organiserad aktivitet. Kan tänka mig att det blir anorlunda i Sverige, där har ju alla redan sitt. I Bryssel är det ju nästan så att man kan börja umgås med någon bara för att personen är svensk och sedan blir det en vänskap utav det. Ofta personer man inte skulle ha umgåtts med om man var ”hemma”.

  • Brysselkakan Says:

   Kloka ord. Nä, det är inte lätt. Många inpinkade revir här i Sverige och så jobbar ju alla (utom jag då och därmed är jag konstig…).
   Och bor man utomlands umgås man säkert med svenskar man annars inte skulle umgåtts med men för det mesta blir det ju bra!

 4. petchie Says:

  Jag saknar också dig!! Nuförtiden lunchar jag alltid med en macka framför datorn på jobbet :-(
  Det ÄR svårt att träffa människor när man flyttar till en ny stad och inte jobbar. jag hade samma dilemma i Puerto Rico men blev kompis med min spansklärare och engagerade sedan mig som volontär på l’Alliance Francaise (franskt språk- och kulturinstitut). Men jag tror nästan att det är svårare att träffa nytt folk i Sverige, speciellt i en liten stad som Strängnäs, där folk har kanske bott hela sitt liv och inte är det minsta intresserade / har behov av att träffa nya människor.
  Har du kollat om det finns några roliga bloggare i närheten? ;-)
  Stor kram

  • Brysselkakan Says:

   Saknar våra luncher… Ja, det är inte lätt det här med nya kontakter och vi har ju varit inne på det förr du och jag: Sverige är svårt närman kommer till sånt här… Och precis som du skriver så har alla redan sina vänner och behöver/tänker inte att de behöver fler/nya.
   Har några bloggläsare från trakterna men… Ja, ja det löser sig säkert!
   Kram till dig med!

 5. Eva B Says:

  Jag finns :) och jag går hemma! Vi kan träffas och fika nästa vecka om du vill. Maila mig om du är fika sugen :)

  • Brysselkakan Says:

   Åhhh! Ja, det vill jag men just nästa vecka har jag lite väl mycket på schemat men gärna veckan efter.
   Jag mailar dig men glömmer jag så får du hojta till, har lite för mycket kring köket i huvudet just nu ;-)

 6. Eva B Says:

  Roligt och vill du veta mer om mig :) så maila mig skall du få lösen till min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: