En plan

Det här med nya vänner. Det går väl sådär… Träffade Eva B för ett tag sedan och vi lär nog ses igen. Men i övrigt? Nä, inte mycket händer på fronten Nya vänner.

Så… Funderade på hur jag fick alla mina vänner i Bryssel och det var egentligen på två sätt
1. Via J:s skola. Det sättet går ju bort direkt… inte så värst mycket föräldrakontakt på universitetet…
2. Via bloggen eller andra som bloggade från Bryssel.

Och det bestämde jag mig för att ge ett försök. Googlar och letar bloggare i Strängnäs. Hittar massor av tonårstjejer som bloggar och förundras över hur dåliga de är på svenska språket. Och en uppsjö av politiker. Kanske inte mina målgrupper! Letar vidare och har hittar en (!!!) som kan vara tänkbar. Så nu ligger hon i min Google Reader, ska följa henne ett tag och se om det kan vara något!

Sedan kan man undra hur lätt det är att hitta bloggare från Strängnäs, hittar ju inte ens mig själv när jag Googlar…

12 svar to “En plan”

 1. Miss Marie Says:

  Det där skrämmer mig också lite om vi flyttar hem till Sverige nån dag, svenskar är ju inte lika öppna som andra nationaliteter, och som du säger, finns ju inte många sätt att faktiskt träffa några på!!! Kanske kan bli medlem i Röda Korset eller nåt, eller ta en kurs på Medborgarskolan o se om du hittar några där?

  • Brysselkakan Says:

   Nä, det är absolut inte lätt. Men fördelen för dig är att du har ett barn som ska gå på dagis/skola och då följer en viss del kontakt med diverse vuxna på köpet.
   Man får jobba rejält men med en öppen personlighet så lär du lös det galant!
   Tack för dina tips dock. Röda Korset har en butik här men där är medelåldern bland de som jobbar där minst 70+ och kanske inte riktigt vad jag söker! En kurs av något slag vore kanske en lösning får bara komma över mitt motstånd till att vara uppbokad på tider varje vecka!

 2. annakaringranstrom Says:

  Men det måste ju finnas expat fruar som är hemma!? Kanske kan det finnas expatorganisationer som tex http://www.internations.org./ de har i alla fall över 5000 expats registrerade i Stockholm. Här i Belgien finns det en massa grupper inom internations som du kan registrera dig för tex, promenera tillsammans, cykla tillsammans, prata Svenska, gå ut och äta m.m. m.m. Jag vet inte hur aktiv internations är i Sverige men du kan kanske prova :-)

  • Brysselkakan Says:

   Expats i Strängnäs? Jo, kanske men de lär vara unika i så fall! Kan tänka mig att Stockholm har men vill nog ha vänner lite närmare!
   Men jag ska spana in ditt tips!

 3. Eva B Says:

  Klart vi ska ses fler gånger. Bara detta eländiga knä blir bättre. Är påväg till sjukhuset snart…….iiiiiii
  Ha en bra dag i snövädret! Tillsammans blir vi starkare :)

 4. M Says:

  Tror att svenskar på plats i Sverige, eller kanske folk generellt i Sverige är mycket försiktigare med att berätta var de bor, såvida de inte bor i någon av de större städerna. Det är ju så lätt att plocka fram exakt adress med bara några få ledtrådar och jag tror att det skrämmer många.
  kanske kan du hitta några sammanhang som inte kräver uppbokning och närvaro utan lite mer ”vi ses varje vecka men kom så ofta/sällan du vill”? Vad det nu skulle kunna vara; handarbetscirkel, bokcirkel, kyrkan kanske. Friluftsfrämjandet? Kolla anslagstavlan på biblioteket? Eller kanske en kortare kurs, eller en som är längre tid vid färre tillfällen? En del sammanhang kräver ju ett speciellt engagemang, som IM, Amnesty och dylika. Hoppas att du hittar något!

  • Brysselkakan Says:

   Det har jag inte ens tänkt på… Så kanske det är men det ligger nog mycket i det du skriver: svenskar är nog lite försiktiga, inte bara med vad de bor utan med att vilja ha nya vänner också.
   Jag letar vidare och hoppas på att våren kommer snart för kanske det blir bättre då, i alla fall så är folk mer utomhus då!

 5. Sofia Says:

  Inte det lättaste att träffa nya vänner i en svensk mindre stad, men klart det går. Om inte i Strägnäs så finns det ju många andra städer ganska nära!

  När jag var i Eskilstuna för några månader sedan så började jag snacka med en dam på en inredningsbutik, hon arbetade där. Hon var gift med en engelsman och de bodde i Trosa, och hon sa att just Trosa har börjat få en massa expat-familjer som flyttar dit. Det gäller ju bara att hitta dem! :)

  Jag kände mig lite ensam här i södra London när jag flyttade hit från norra London då alla mina vänner bodde kvar norr om stan. Så det var faktiskt en utav anledningarna till att jag började träna min BMF-träning, för att träffa vänner som bodde lokalt. Och det funkade! Nu har jag en hel hög av trevliga kvinnor som jag träffar nästan varje vecka. Det kanske inte skulle vara lika lätt i Sverige dock, men det kan ju vara värt ett försök? Det behöver ju inte vara träning men någon slags halv-social grupp-aktivitet?

  • Brysselkakan Says:

   Jo, man ska hitta dem… Men jag letar och har absolut inte gett upp, nej då!
   Tyvärr är det nog så att svenskar överlag är lite svåra att knyta kontakt med, de som ändå är öppna för nytt är de som själva rört mer på sig, rest, flyttat, gift sig med någon från ett annat land och bott utomlands.
   Men jag letar vidare!

 6. Annika Says:

  Ja, det där är inte lätt. DET förstår jag verkligen. Att skaffa sig vänner på äldre dagar är inte helt lätt. Alla är så bekväma i det liv de har, med de vänner de har etc.
  Förmodligen ännu bökigare i mindre städer.
  men att kolla bloggar var en bra ide. HOPPAS du får napp!! Håller med om att tonåringars skrivna svenska hemma är skrämmande dålig.. Ibland går det knappt att läsa.
  Jag var ensam då jag kom hit till DC. Vänner träffade jag via jobbet, senare kom svenskar in i mitt liv. OCh sen har grannar blivit goda vänner + genom skolan såklart.
  LYCKA TILL!!!!

  • Brysselkakan Says:

   Nä, lätt är det inte men jag hade inte räknad med att det skulle vara det heller. Har nog mer tänkt att det lär ta år innan jag hittar rätt personer. Och vem vet om vi ens bor här då?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: