Blankis

Jodå, vi for till Linköping och vi kom hem igen. Sent.
Först kom vi iväg cirka en och en halv timme senare än vad vi planerat. För mig gjorde det väl inget men för T innebar det att han i princip klev in för att föreläsa samtidigt som det började… Fast det var ju han som sett till att vi var sena så… Hela vägen ner var det rena fina vägar och vi såg solen!

Jag körde in till centrum av Linköping, körde lite fel, hittade rätt och hittade parkering. Strosade runt där en timme och hittade  lite småsaker att köpa. Sedan frös jag så himla mycket om händerna då mina vantar låg kvar i bilen. Åkte till Ikano-huset där också IKEA ligger och tillbringade resten av tiden där.

Vid straxt efter 20.00 hämtade jag T och så körde vi hemåt. Precis lagom tills dess började det snöa igen… Så med utetemp som pendlade mellan +1 och -1 körde vi hemåt. I luften var det ömsom regn och ömsom ymnigt snöfall och på vägarna ibland blött för att någon kilometer senare vara blankis. Det var rent ut sagt snorhalt. Vi kom fram till att det var bäst att köra i det vänstra körfältet på motorvägen, visserligen låg det tjockt med snö där men det var ändå mindre halt än på den svarta bankisen.

22.30 körde vi in på vår infart.

Annons

4 svar to “Blankis”

 1. Fäldtliv Says:

  Usch då, det är inte kul att köra när det är på det viset. Vi hade en liknande upplevelse dagen innan julafton på vägen mellan Borås och Göteborg. Skönt att ni kom fram välbehållna.

 2. Annika Says:

  Vidrigt väglag. USCH och fy. Man sitter som en spänd sträng.
  Hos oss regnar det, ett kallt, grått vidrigt regn…
  Vad tyckte du om Linköping då?
  Värt ett besök?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: