Rosa, rosa eller rosa?

Har funderat och funderat över vilken rosa vi ska ha på väggarna i sovrummet. Tänk nu inte rosa som i tuggummi eller flickklänningar. Nä, en svagt rosa, lite grått i men ändå inget blått. Färgen ska vara varm, inte kall.

Rosa

Då jag råkar äga en färgatlas, där alla kulörer som gå att blanda enligt NCS-skalan finns har jag lätt att hitta rätt i denna djungel av färger och kan lätt välja bort de som till exempel är kalla kulörer.

NCS: S 1005-Y90R

Kulör
Det är den jag tror vi ska ha! Men igår gick jag ändå in i två färgbutiker för att se deras redan färdiga färger, dessa är ofta väl genomtänkta. Och jag insåg att jag faktiskt är väldigt rätt, att den kulör jag valt säkerligen kommer bli hur bra som helst.

Nu återstår bara att ta tag i inköp och så målandet då! Och så tycker jag att du, om du gillar färger och vill förstå mer om NCS-skalan, ska kika runt lite här för att lära dig mer! 

12 svar to “Rosa, rosa eller rosa?”

 1. Asa Says:

  Snygg färg! Det var ju bra att du kunde se den ”live”. Jag tycker ofta att det ser annorlunda ut färdigt än pa skalan. Det är lite deprimerande ibland da man är pa gang!
  Ville du verkligen inte ha ”tuggummi-rosa? Förstar inte varför.

 2. Annika Says:

  Den färgen ser jättefin ut.
  Gillar färgatlasen, så smart!!

 3. Johanna - Tillvaron.se Says:

  Alltid så svårt att förstå hur en hel vägg ska se ut när man tittar på tester tycker jag. Men den där blir nog skitsnyggt tror jag! känns inte ”för mycket” utan mer lagom, även i ett helt rum.

 4. mimmieskelinen2012 Says:

  Hej. Tack för din titt på min blogg. Nu tittar jag in här, Kommer nog spana in då och då, KRAM

 5. Annelie Says:

  Hej! Är bara så nyfiken på om du blev nöjd med färgvalet? Vi är helt inne på att ha en svagt grårosa ton till vårt sovrum och efter lite googlande hamnade jag här på din sida… Nu är det ju ett tag sen detta inlägg publicerades men testar ändå att fråga hur det blev! Tack på förhand, Mvh Annelie

 6. Annelie Says:

  Men åh! Vad härligt att höra 🙌. Då blir det nog ”din ncskod” på en liten provburk i helgen. Vore superkul om du har någon bild på rummet! Tack snälla för svar.
  Trevlig helg!

  • Brysselkakan Says:

   Nu blev det inte den kulören till slut, om jag minns rätt. Kommer svara dig personligen i ett mail i morgon. Har just landat på Arlanda och är på väg hem. Så kanske du ska avvakta? Du kan också söka på min blogg och i så fall bör ”sovrum” kunna ge dig i lägg om hur det blev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: