Gårdagen i Stockholm

plattan

Gårdagen spenderade jag ju i huvudstaden. Solen sken och värmde lite, så en bra dag att strosa runt på tu man hand.
Lunch med väninnan C, roliga samtal och skratt. Sedan en sväng för guidning på hennes jobb.

Sturegallerian

Och så dagens, eller kanske årets, bästa telefonsamtal från V!
Att han fått jobbet han sökt och så gärna ville ha. Så från tisdag nästa vecka har han samma arbetsplats som den C jag lunchade med i går. Auktionsfirman Bukowskis som jag då fick se från insidan igår. Kan meddela att själva auktionssalen, som ni kanske sett på TV, är betydligt mindre än jag fått intryck av. Tror det kan bli ett väldigt kul jobb för V för detta är inte ett ställe som ser likadant ut dag efter dag. Nä, ständiga förändringar beroende på om det är auktion, före auktion, mellan auktion eller efter auktion. Just i går var det väldigt mycket mellan och rörigt!

Och att vår 23-årige son nu, äntligen, fått sitt första fasta jobb med månadslön, friskvårdsersättning, övertidsersättning och betald semester, ja, det är ju helt underbart efter fyra år med timanställning och stor ovisshet under vintern och oftast ingen inkomst alls då.

Backe

Under eftermiddagen strosade jag runt i centrala Stockholm, gick in och ut ur butiker. Köpte några småsaker och fikade. Tyvärr kändes Stockholm lite trist, många butiker har slagit igen och gapar tomma. Antar att även vår huvudstad har fått känna av lågkonjunkturen och konkurrens från nätbutiker.

Straxt efter 17 mötte jag upp Bästa C och vi satte oss på tåget hem till Strängnäs. Sedan blev det en slö kväll med roliga samtal om märkliga saker, bland annat E-nummer och party-trick, och så åt vi goda toasts.

2 svar to “Gårdagen i Stockholm”

  1. Johanna - Tillvaron.se Says:

    Nog är det så att ska man shoppa kan man lika så åka varsom helst. Men det är vackert i Stockholm, tycker jag nog ändå :) Förutom kanske vid plattan då, men de ständiga polisbolarna och så.

    Låter som du hade en prima dag i alla fall!

    • Brysselkakan Says:

      Ja, visst hade jag en bra dag. Men saknar ändå tiden när vi tex bodde i Växjö och man åkte till Stockholm för där fanns butiker som inte fanns i Växjö. Just det där är ju borta nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: