Skitmorgon…

Kände det väl redan igår kväll och blev väl inte så värst förvånad att jag vaknade med värk idag. Hoppades väl att sömn skulle vända det men icke.

I alla fall så bestämde jag mig för att gå PW ändå, det brukar sällan bli sämre av det och eftersom det ska regna i eftermiddag så var det väl lika bra att gå nu då.

Nu när all snö, äntligen, är borta går det att gå nere vid Mälaren igen utan att mest halka runt. Isen töar sakta bort även på sjön, nu är det mest issörja som ligger där. I början av veckan var det mindre men eftersom det de två senaste dagarna blåst rejält och åt denna sidan så har sörjan från andra sidan drivit över hit.

Is

 

Så jag går där när jag ser en dam med två små hundar komma mot mig en bit bort, kanske 100 meter. Okopplade hundar… Jag är och förblir panikrädd för hundar och precis när de ser mig så sticker den ena i full fart mot mig. Jag vet att jag inte ska springa men säg det till min kropp i sånt här läge… Så jag springer och hunden efter, damen skriker på sin hund och när jag tänker att nu svimmar jag snart så vänder hunden. Jag fortsätter i rasande tempo att gå bort från dem och tar en annan väg.

Om man nu har en hund som så fort den ser människor sticker, varför har man den då lös??? Och vinden låg mot mig och jag såg hunden samtidigt som den stack så mina signaler kunde den knappast hunnit se eller känna. Svenska hundägare borde banne mig se till att respektera andra lite mer och framför allt inte ha sina hundar lösa på allmänna promenadvägar.

4 svar to “Skitmorgon…”

 1. Miss Marie Says:

  Är du rädd för hundar så kan jag rekommendera dig att hålla dig borta från München! Här är de flesta hundar lösa o alla hundägare verkar tro att alla älskar deras hundar lika mycket som de själva. När vi är i Englischer Garten är alla hundar lösa (även på de ställen där de inte får vara lösa) och sitter vi och har picknick kommer varenda hundjävel fram för att kolla vad vi har med oss att äta. Och du ska inte tro att hundägarna bryr sig, på sin höjd kanske de står 20 meter bort o ropar lite slött på hunden. Sånt gör både mig o maken galna!

  • Brysselkakan Says:

   Men visst är det enormt dålig stil??? Tänk att tex er son skulle gå fram till varje person som har pick nick, peta lite på deras mat, smaka lite, sätta sig lite i knät osv. Undrar om alla skulle bli glada då??? Har man hund måste man väl ändå respektera att alla inte tycker om dem, nä tydligen funkar inte hundägare så… I Bryssel är hundar mer som katter för de bryr sig inte om de som de möter, höjer inte ens blicken. Väl fostrade hundar!
   Blir så irriterad på sånt här som du nog märker!

 2. Annika Says:

  JÖSSES vad lika vi är, Brysselkakan. JAG känner precis som DU. Om jag se lösa hundar tar jag en annan väg, och om ngn hund kommer emot mig blir jag stel av skräck. En schäfer hoppade emot mig utanför ett hus för ngt år sen. Ägaren jobbade i sin trädgård. Jag blev så rädd att jag började gråta då jag gick därifrån.
  HATA. OCH ja, hundägare ska fasiken alltid ha sina hundar kopplade. Oftast är hundarna kopplade här, men de händer ofta att hundägare släpper sina vovvar lösa på tex golfbanan så att de får springa, vilket jag kan förstå. MEN kommer det andra människor uppskattar jag verkligen om de kopplar sina vovvar. Numera har jag lärt mig vilka hundar jag möter under min prommis. Så jag vet att de är snälla, men okopplade vill jag absolut inte att de ska vara. HUA!!

  • Brysselkakan Says:

   Precis! Fast ibland när jag ropar att de ska koppla sin hund så bryr de sig inte och säger att ”den är ju så snäll”… Blir jag riktigt irriterad brukar jag kontra med att det säger alla innan den biter första gången!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: