Inget flyt just nu…

Veckan började ju rätt kasst här hos oss…
Tisdagen fylldes av telefonsamtal och oro men det ser, peppar peppar, ut som det inte blir värre än vad det är. Inga mer konstiga brev och numera är J:s personnummer spärrat på alla ställen vi vet om. Banken har lagt en notering i sitt system också. Jag hoppas verkligen det inte kommer mer… men vi vågar inte ropa hej än. Men mycket ork och energi har gått åt och J är bekymrad.

I tisdags återkom då äntligen mäklaren efter helgens visning, alla som var där har kontaktats. Men jag vet inte vad det är för fel på köparna idag… ett hus som är sedan 1969, som målats om totalt invändigt, fått nytt kök, delvis ny el, ny entrétrapp och räcke, massor lagat och ändå så tycker folk att ”det är för mycket att göra”. Vi har gjort iordning allt eventuella köpare klagade på sist men nu hittar de nya saker och tydligen ska man ha en trädgård som är i tipp topp för det ska passa… En sa till och med att han inte kunde se annat än att hela huset behövdes totalrenoveras och la bud en halv miljon under vårt pris! Då blev mäklaren rätt sur och sa att det är väl ingen koja i skogen han säljer.

Tror de att de ska få ett hus som är näst intill i nytt skick för samma peng som ett som är gammal? Tror många stirrar sig blinda på alla fina bilder på Hemnet och så har de förväntningar som inte stämmer med vad deras ekonomi har råd med.

Är så in i helvete trött på det där huset, kan inte bara någon se hur fint det är och se möjligheter istället för problem?

Allt detta tar så mycket energi och tid, tid vi hellre la på vårt hus än ett vi ska sälja. Men det är väl bara att ha is i magen och vänta.

Annons

10 svar to “Inget flyt just nu…”

 1. Miss Marie Says:

  Attans då! Ja, jag tror tyvärr det är lite köparens marknad nu , det går inte lika fort att få ett hus sålt som för några år sedan. Men lugn, det kommer en köpare till er också snart!

  • Brysselkakan Says:

   Nä, det tar längre tid nu, så sant. Och mycket beror på de nya reglerna som bankerna har, ingen kan köpa innan de sålt sitt egna. Det blir en längre process då.
   Jag hoppas du har rätt och vi får sålt snart.

 2. Annika Says:

  Ja, det är väl tyvärr köparens marknad. OCH jag tror som du, att hemnet slår duster i ögonen på de som ska köpa hus.
  Men, snart ska du se att ert hus säljs. Jag vet ju att ni fixat och grejat där. Förstår att ni vill ha det sålt nu.

  • Brysselkakan Says:

   Det är väl alltid köparens marknad men i ett samhälle som det där huset finns, där det finns massor som vill bo för det är ett attraktivt område och med få hus till salu så borde det gå bättre men icke.

 3. my Says:

  Usch, stackare! Känner igen det här med huset sen morsan sålde hennes (och pappas) hus. Det tog en evighet och det var svårt med att få folk att bli intresserade… Det är inte lätt att sälja hus idag. Håller tummarna för att någon kommer och förälskar sig i huset snart.

 4. Asa Says:

  Jag kände inte till den nya regeln om at sälja först-köpa sedan. Det maste ju sätta manga käppar i hjulet da man vill sälja.
  Det maste väl vara attraktivare att köpa ett ”medelstort” hus till ett ”medelstor” pris da man t.ex. ännu inte är sa stadd i kassa.
  Jag tror att ett problem verkligen är Hemnet (och kanske till viss del inredningsbloggar). Allt är sa stylat och perfekt, och till slut tror folk att världen ÄR sa. Och det till ett billigt pris!
  Ge inte upp hoppet; denna helgen kanske det händer. Haller tummarna!

  • Brysselkakan Says:

   Jo, jag tror också att mycket beror på Hemnet och inredningstidningar/bloggar. Folk vill ha det så och det tror de att de ska få direkt men ibland kanske man måste ordna lite själv och varför sjutton inte? Då får man ju sin egen prägel på det. Ja, ja det ger sig väl men jag är så trött på det hela, vill lägga energi på annat.

 5. sofiainengland Says:

  Men gud, jag tycker det ser jättefint ut! Svenskarna skulle komma till England och kolla på hus, då skulle de bli chockade. Bara hur vissa mäklare fotar lägenheter och hus är hemskt, vissa bryr sig inte alls om att fixa till det så att det ser fint ut. Det är mörka foton av stökiga hus där tvätten hänger framme. :)

  • Brysselkakan Says:

   Ungefär som i Belgien då! Där kan man se både det ena och det andra på bilderna och dåligt tagna bilder. Hemnet är som en inredningsblogg ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: