Grönt

Vi har tre ytterdörrar på vårt hus. Två går till trapphuset och med andra ord våra två entréer och den tredje är till det vi kallar uteförrådet. Där har vi dynorna till utemöblerna, gräsklipparen, vattenslangen och diverse uteverktyg.

dörr1

Tanken är att de ska målas nu i sommar, de är rejält blekta och på vissa ställen har färgen lossnat lite också. Den på framsidan har en liten extra dörr som fick sig en omgång med färg när T monterade vårt brevinkast i våras. Så igår körde jag igång med den första, den på baksidan som också är den vi använder som vår dagliga entré. Slipa bort gammal lös färg, skrapa lite på vissa ställen, tvätta med målartvätt, maskera och så måla. Det räckte med en gång utom på de ställen där träet låg bart.

dörr

Och min tanke var att fortsätta idag. Men om det beror på väderomslag eller att jag just målade igår vet jag inte men min kropp säger stopp idag… Seg, värk och bara trött. Och jag önskar att solen sken lika fint som igår så jag kunde göra som jag gjorde i går eftermiddag: Sitta i hammocken och gunga lite samtidigt som jag läste. Kanske senare idag? Jo, tror bestämt att solen snart lyser igen!

ben

Annons

6 svar to “Grönt”

 1. Asa Says:

  Vad duktig du varit! Här skiner solen idag och ska sa tydligen göra denna veckan. Vi far väl se, Vädret är inte riktigt att lita pa för närvarande.

  • Brysselkakan Says:

   Tack! Borde hinna mer men… får väl säga att jag har semester ;-)
   Här talar de om värmebölja till helgen men spanar jag min väder-app så är nog den där böljan någon annanstans i vårt avlånga land! Men det blir nog sol idag med, den kikar fram mellan molnen mer och mer men den värme som var igår lär det inte bli idag.

 2. Annika Says:

  Jag gillar de gröna dörrarna, snygga!!
  Det är skönt att jobba lite med målning och annat ibland. men jag förstår att du vill åt solen också.
  you bet!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, gröna dörrar är fint!
   Äsch, solen skiner om den vill bara jag slipper regn. Men visst är det gott att sitta i solen och läsa en stund, den värmer ju skönt.

 3. Johanna | Tillvaron.se Says:

  Skitsnygga dörrar i alla fall, och så illa såg det inte ut så det kan vänta en dag eller två :) Feel better.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: