Förvirrad

lampa

För andra morgonen i rad vaknar jag, slår upp de blågröna och är under några korta sekunder lite lätt förvirrad. Var är jag? Sover jag inte hemma? Tills jag ju kommer ihåg att vi vänt på sängen ett halvt varv! Ett steg i att göra om vårt sovrum efter den där idén vi kläckte för ett tag sedan. Just nu provar vi om det skulle funka och än så länge, om man bortser i från de där sekunderna när jag nyss vaknat, så ser det ut att vara en bra plan!

Annars är det en lugn helg för mig. Efter först en vecka hos olika vänner i Göteborg och sedan hem där svärfar väntade och stannade tills i går så behöver jag lugnet! T spelar klubbmästerskap och går idag i ledarboll! Håll en tumme eller två, han är väl värd en vinst!

Idag SKA jag vika tvätt… Högen är så stor att korgen välte i går… Och så ska ett par byxor lagas åt V. Lagade ett par igår med och har väl så att säga rätt bra vana! Fast de nedan är inte V:s utan de jag lagade åt A för några veckor sedan. Just de sprack visst häromdagen igen… Van som sagt!

bak

11 svar to “Förvirrad”

 1. Christel Says:

  Jag har en liten fundering och jag tror inte att jag hittar någon bättre att fråga än dig. Vi funderar på att fira jul i någon storstad i Europa och funderar på om Bryssel skulle kunna vara ett alternativ. Skulle du rekommendera det? Det som vi är ute efter är en rejäl dos sevärdigheter och julstämning, och så ska det så klart passa hela familjen. (Min son är åtta år.)

  Vad tror du?

  • Brysselkakan Says:

   Kul att ni funderar på Bryssel! Men rent spontant så skulle jag säga att åk inte dit vid jul. Flera anledningar: Vädret kring jul är väl inte direkt kul, sällan snö fast Bryssel bjuder oftast på lite sol varje dag men räkna också med regn. Sedan är det där med julstämning… Bryssel och julstämning är väl inte direkt en kombo som går ihop. Julskyltningen är näst intill obefintlig och största delen av befolkningen (flamländarna) firar jul i början av december. Är det helgdag eller söndag så är är ALLT total stängt och museum stänger även måndagar.
   Nu kanske jag låter pessimistisk och det kanske jag är. Vi har ju aldrig firat själva julen i Bryssel utan varit i Sverige.
   Jag hoppas på lite respons från till exempel Petchie, hon har bott längre än jag i Bryssel och kanske kan ge fler tips.

   • Christel Says:

    Tack så hemskt mycket för svaret! Jag hade läst någonstans att det skulle vara en sån himla fin stad att fira jul i, just på grund av julstämningen, men så verkar det ju inte alls vara. Då letar vi vidare, har siktet lite inställt på Wien just nu. Tack, snälla du!

   • Brysselkakan Says:

    Tror de anspelar på den stora julmarknaden mellan Grand Place och St Chaterine. Den är stor och fin med skridskobana mm.
    Jag kan ju ha helt fel då vi ju som sagt aldrig varit där mellan 18 dec och 28 dec ungefär.

   • petchie Says:

    Jag har inte heller firat jul i Bryssel faktiskt.. Julmarknaden är ju fin och den stora julkrubban som brukar byggas upp på det centrala torget (Grand Place). Bryssel är en ‘hanterbar’ storstad i jämförelse med London, Paris och även Wien kanske som är dubbelt så stor som Bryssel. Centrum är inte så stort så man har det mesta på gångavstånd. Tintin-muséet kan säkert intressera hela familjen men ligger faktiskt inte i Bryssel utan i en grannstad (går att ta tåg dit).

   • petchie Says:

    Det bästa är kanske att googla jul i Bryssel och se vad för slags aktiviteter som föreslås? Om det finns restauranger som har speciella julmenyer etc. Tyvärr kan jag inte hjälpa mer än så.

   • Brysselkakan Says:

    Tack Petchie! Ungefär samma tankar som jag har då!

 2. Johanna - Tillvaron.se Says:

  Haha, fantastiskt! Tänk vad ett halvt varv kan göra för den stackars hjärnan. Är nog bra att utmana den lite :) Hoppas du har en underbar måndag och har det riktigt skönt i solen.

  • Brysselkakan Says:

   Det är en mycket märklig känsla: ligga där och veta vad man ska se när man öppnar ögonen men så är det inte så!
   En bra dag till dig med, vi njuter i solen med att spendera en lång stund på soptippen!

 3. Annika Says:

  HAHA, då får vi hoppas att hjärnan snart vänjer sig vid det helava varvet.
  OCH att ni ska trivas med att ha det som ni har det med nya placeringen.

  • Brysselkakan Says:

   Jo då! Kändes inte riktigt lika märkligt att vakna i morse! Det blir nog bra, när vi väl fått allt klart om ett tag. Färgen är i alla fall beställt och kommer i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: