Liv och rörelse igen

Vaknade i morse med en stelhet i nacken som lätt skulle kunna bli nackspärr men som än så länge enbart utvecklat sig till rejäl huvudvärk. Får kanske vara tacksam över det!

Idag jobbar T hemma så det blev frukost ihop och så PW på det. Min käre man har, efter 45 år av sitt liv, insett att han är steg och ovig och börjat stretcha rejält efter PW:s och golfrundor. Och vigare blir han sakta men säkert! Och lite ser han ut som en groda!

groda

Straxt efter T kom på benen igen tittade svärmor och svärfar förbi som hastigast. De har varit i Västerås och skulle hemåt igen men svängde förbi oss för att visa hur vi bor för svärfars bror och hans fru, de var med på denna lilla resa. Sedan skulle de till Zetas i Kungens Kurva, något som den manliga delen av sällskapet inte riktigt tyckte var på vägen hem till Eksjö! En och annan växt lär bråka om ytan i bilen på deras väg hem om jag känner min svärmor rätt.

Sedan har skolan tydligen kört igång här i Strängnäs idag. För vår tysta lugna sommargata förvandlades i morse till en gata men prat, skratt, mopeder och bilar. Vi bor ju mitt emot en högstadieskola med allt vad det innebär. Och så förvandlades vår grusparkering återigen till lärarparkering… Ja, ja funkar när vi inte behöver ha platsen själva. Och behöver vi det så funkar det inte alls. Lite som om de skulle ställa sin bil på en garageinfart till någon annans hus men så verkar de inte se det.

Nyss tryckte vi i oss godaste lunchen från favoritstället! Glömde ta bild men hade gamla på lager ;-)

image

Annons

4 svar to “Liv och rörelse igen”

 1. petchie Says:

  Ha ha, vad är det med män och deras ovilja att stretcha? Min far lärde sig den jobbiga vägen att uppvärmning är jätteviktigt när han slet av hälsenan när han spelade badminton när jag var ca 7 år… Det tar tid att läka! Sedan dess både värmer han upp och stretchar efter att ha motionerat.
  Åh, jag är så nyfiken på Zetas efter att ha läst så mycket om det stället. Någongång när vi är i Sthlm… Hoppas komma upp till huvudstaden snart, har inte varit där sedan hösten 2010.
  Jobbigt med lärarna som inte fattar att er parkering är privat! Har ni skyltar??

  • Brysselkakan Says:

   Ja, varför ska de ha så svårt för stretching?
   Zetas är så fint! Bara att gå runt där, fika lite och se allt vackert räcker, man behöver inte ha trädgård för att gilla ett besök där. Jag hoppas verkligen du kommer till Sthlm snart för då kan vi ju ses!
   Förr hyrde tydligen skolan platser av han som ägde huset innan oss, när sedan skolan inte ville betala utan varje lärare skulle få betala sin plats sa de upp platserna men fortsatte parkera. De är, enligt rektorn, väl medvetna om att de står på vår trädgård. Ingen skylt än men den är på väg, eller vi har skylten och stolpen men inte fundamentet. Det ska svärfar ordna fram.

 2. Karin Sjögren Says:

  Ja det blev åtta plantor, alltid en början till rabatten framför den nya altanen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: