Lovade en av mina fina läsare att fixa fram receptet på den kycklinggryta V och jag gjorde massor av i måndags.
Så här kommer min variant av ett recept som jag fått från Bästa C men som finns i sitt original här.
KYCKLING MED PARMASKINKA OCH BALSAMSÅS
Ingredienser
500 g kyckling lårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor parmaskinka (jag kör oftast prosciutto, den är billigare)
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger (ta lite mindre och häll ev mer senare för den tar lätt över smaken)
1 msk konc kycklingfond
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar, så små att de inte behövs skäras när du ska äta dem.
Bryn den i smör i en djupstekpanna.
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Blanda ihop grädde, vinäger och fond. Häll det över kycklingen och låt puttra en stund.
Klipp skinkan i små bitar och lägg i såsen, låt puttra en stund till.
Red av om du vill ha lite tjockare sås.
Servera med valfri pasta men även ris borde funka bra.
Har gjort varianter med lite svamp i, det blir också gott.
23 september 2013 kl. 10:35 |
Jag antecknar och testar inom kort! (låter smaskens) Tusen tack!!
23 september 2013 kl. 10:42 |
Så lite så! Och den är väldigt god.
25 september 2013 kl. 13:23 |
Men nej vad kul! Var inne hos ”Fina Frun” och tänkte tipsa om recept, men läste de som redan var publicerade först.. och hittade detta. Som var EXAKT samma recept som jag själv tänkte tipsa om – och då är det en egen variant på ett recept som egentligen ska göras i ugnen! Lustigt!
25 september 2013 kl. 13:35 |
Haha! Så samma ändring av receptet även hos dig!
Måste ju bero på att det blev så gott!
Och du: Välkommen hit!
01 oktober 2013 kl. 19:47 |
Nu har jag testat receptet! Och betyget blir topp! Väldigt fin smak och såsen går säkerligen att variera i all oändlighet om man så önskar. Receptet sparas och kommer att tillagas många gånger. TACK!
kram/
Fina Frun
01 oktober 2013 kl. 20:14 |
Kul att ni alla gillade det och jag såg att ni körde ris! Jag har bara haft pasta till men får väl ge riset en chans nästa gång!
02 oktober 2013 kl. 8:38 |
Åh så gott det låter. Och enkelt. Jag som inte är riktigt bekväm i köket passar ett sånt här recept perfekt
02 oktober 2013 kl. 8:55 |
Testa! Du lär inte bli besviken och det är inte svårt att laga rätten heller.
Lycka till!