En dag i vår huvudstad

Gården spenderade jag ju i Stockholm. Tåg upp och eftersom det kostar så lite extra för 1:a klass så åkte jag det. Tystare och lugnare där. Och så ingår Internet. Eller ska ingå. Nu kan man ju diskutera om det är något SJ borde göra reklam för ens för det funkar SKITDÅLIGT. Och hem inte alls.

tåg dit

I alla fall så kom jag fram i tid till en stad med rejält regn, traskade ner till NK för inköp av ett av mina stora behov i livet: Te! Och just en sort som jag bara lyckats hitta där fast jag sökt och letat.

plattan regn

Innan det var dags att träffa V för lunch så kikade jag in på Indiska och gick ut med två (!!!) tunikor i kassen. Men visst är det så att när man inte letar då hittar man.

TGIF

Med god mat i magen gick vi till V:s jobb för att se visningen inför måndagens auktion med temat Vintage och smycken. Och hoppla hoj vad mycket fint. Och kan meddela att jag kände mig lite malplacerad med mina enkla kläder och min kasse från Indiska bland alla fina damer med exklusiva kläder och dyra handväskor.

visning1

visning2

Och jag blev lite kär. I en kappa! Den satt som gjuten på mig och man kunde tro den var sydd för just mig. En dam blev så till sig över hur perfekt den passade mig att hon bad att få fotografera så det fick hon.

kappa

Sedan kramade jag V och sa hej. Vidare ut på stan för några inköp och jag passade också på att spana Habitats nya butik, mycket fint där!

blogg

Och tydligen har Vecko Revyn sin blogg award snart. Varför är inte jag bjuden? Nähä, man måste tydligen ha många läsare för det.

wc

Kissepaus i Kulturhuset (heter det så?) och där hade de verkligen piffat till toan! Faktiskt så det var värt fem kronor.

På väg hem via Plattan och nu kikade solen fram, eller det gjorde den redan vid lunch faktiskt.

plattan sol

Så ner under jord för att hitta mitt tåg. Och jag kan inte annat än beundra de som orkar vara här varje dag. Så mycket folk. Så mycket ljud. Och så mycket stress. Så att jag blir helt matt.

många

Väl på tåget så fick vi sitta där i tjugo minuter innan det gick. Enkelspår av någon anledning.

tåg hem

Sedan åkte vi. På resan hem hann vi med ett stopp till på grund av detta enkelspår och även att få en konduktör att skämmas rejält då han kallade en resenär ”jävla idiot” och sedan inte kunde stå för det trots att vi var många som hörde vad han sa. Killen han var arg på kanske inte hade helt rätt men han var lugn och aldrig arg. Konduktören däremot spårade ur (hi hi lite kul ordval) totalt!

Så 45 minuter senare än tänkt var jag hemma. Fruktansvärt hungrig och väldigt trött. Men en kul dag!

2 svar to “En dag i vår huvudstad”

 1. Miss Marie Says:

  Kappan är ju ett must have! Snyggt! och det där med internet… Norwegian kör ju också reklam med att de har gratis internet på sina flygningar. Ja, tjena, man kan ladda upp ett foto på instagram sen är det kört. Grymt dåligt. Och vad roligt med en sur konduktör, trodde det bara var i Tyskland de var såna! ;)

  • Brysselkakan Says:

   Drömde till och med om kappan inatt! Den är så snygg och jag tänker lägga ett bud på den sedan får vi se om det räcker men jag är inte beredd att betala flera tusen för den, då får det vara.
   SJ:s Internet är ett skämt plus att 3G inte heller funkade på hela vägen hem. Jo du! Det finns sura konduktörer i Sverige, lovar. Ska nog skriva om en gång kring 2003, värsta mardrömmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: