Sånt gillar jag!

Lite då och då har vi T:s kollegor på middagar. Många av dem kommer från andra länder och uppskattar middag hemma hos någon i landet de besöker. Andra, typ asiater, önskar nog de slapp västerländsk mat… Det är alltid män, oftast män i kostym. Vissa träffar jag bara en gång men andra återkommer och vi har även varit hembjudna till vissa av dem.

När jag blir hembjuden till någon brukar jag alltid ha med mig någon liten sak: blomma, vin eller vad som nu passar bäst. Ett sätt att visa sin uppskattning. Dessa män i kostym är otroligt dåliga på det och det är sällan jag som värdinna får någon present.

Så i går då!
En man som jag träffade ofta i Bryssel på olika middag via T:s jobb, som vi varit hemma hos flera gånger och som är väldigt trevlig och har en mycket trevlig familj.
Givetvis hade han med en flaska vin till T och till mig då?

choklad

Bästa sortens gåva från någon som bor i Belgien!

4 svar to “Sånt gillar jag!”

 1. Annika Says:

  Riktig gammal klassisk representation alltså. Är det alltid du som lagar maten också? Det kan inte vara så lätt alltid.
  Typiskt, det är nog för att det är män som kommer som de inte har ngt med sig. De tänker väl inte på sånt. Trist.
  Jag tar också alltid med mig ngt då jag går bort till ngn på middag eller fest. ALLTID!!
  IGÅR fick du utdelning iaf. BRA!!!!! MUMS!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, representation fast en mycket trevlig sådan med en god vän. Och jo, jag lagar nästan alltid maten själv. Några gånger under tiden i Bryssel hade vi catering men med den tjänsten T hade där kom också annan budget och mer middagar.
   Tror nog att avsaknaden av att ta med sig något till värdinnan beror på att, som du skriver de är män, men också att de ofta kommer från helt andra kulturer. Men även de, om än få, kvinnor som ibland är med har inte heller något med sig. Sedan tror jag det bidrar att det är representation, vi betalar inte maten och då kanske de tycker att de inte behöver ta med något. Fast jag lägger ju mycket tid på inköp, planering och att laga mat…

 2. petchie Says:

  Konstigt att de inte har ngt med sig inte ens när frun är med! Jag tycker att våra gäster, oavsett nationalitet, alltid har haft med sig ngt. Det konstigaste är dock när folk har med sig efterrätt utan att ha kollat med mig i förväg!! Men ofta frågar folk om de ska ta med sig ngt, underförstått ngt i matväg. Kanske det är annorlunda för att det är representation som du skriver.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, jag tror det beror mycket på att det är representation, liksom att vi inte BETALAR själva för maten och då ska vi inte få något… Jag tar i alla fall med något var det än är för middag! Värdinnan ha ju lagt ner tid och energi i vilket fall som helst.
   Tror det i Belgien, och säkert på fler ställen, är rätt vanligt att ta med efterrätt, har också varit med om det men oftast har de meddelat det innan som tur är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: