Förklaring

tre

I torsdagens inlägg om bloggvärlden och Blund så undrade Johanna lite:
”Men du får gärna förklara för mig som måste ha missat lite blund-grejen. Ett samlarobjekt för J?”

Och jo, det har blivit det med åren. Han hade en beige och en brun till en början. Och så gav han bort en ny så fort någon bebis föddes i vår närhet.
– Alla barn behöver en Blund, var hans motto.

Sin första fick han när han var kring åtta. Det har vi lyckats klura ut genom att ta reda på vilka år de såldes. IKEA hade dessa små björnar bland sitt sortiment 2001-2008. Svar på det fick jag genom att helt enkelt fråga via deras chatt:
”- Hej! Jag letar information om när ni började sälja den lilla teddybjörnen BLUND och när ni slutade? Samt vilket år den bytte färg. Tacksam för svar!
– Mellan 2001-2008 var den brun. Det är den informationen vi kan få fram här.
– OK, då var den nog ljusare brun innan 2001. För den finns i en ljusbrun och en brun färg. Men 2008 slutade ni sälja dem då?
– Ja de försvann 2008. De fanns inte innan 2001 men har ingen uppgift om när den bytte färg.”

Sedan klurade J och jag lite på när de kunde bytt från beige till brun men vi blev väl inte så värst mycket klokare på det. Kusinerna C och R hade två, en beige och en brun, de dök upp kring när R föddes 2004. Så då kanske? Alltså att C hade en och så köptes det en till när R föddes. De två är för övrigt J:s numera då kusinerna gav dem till J för ett tag sedan.

låda

Sedan kom jag på att jag ju har två lådor med gamla IKEA-kataloger! Så efter lite djupdykande i lådorna hittade jag tre kataloger med bilder på Blund! De från 2004, 2005 och 2006. Alla ser ut att vara av den äldre beige sorten men svårt att veta.

kataloger

När började samlandet då? Måste varit i och med flytten till Bryssel och vi det året också insåg att de inte fanns att köpa längre, alltså 2009. På diverse loppisar och secondhand-butiker i Bryssel fick han ihop flera stycken under våra drygt tre år där. Och sedan vi flyttade tillbaka till Sverige för drygt ett år sedan har samlingen växt ytterligare ju! Nr 9 och 10 hittade jag här i Strängnäs. Och nr 11 kom ju på posten i förra veckan!

två styck

Nu sitter de två sist på tork i ljusstaken efter att snurrat i tvättmaskinen så de är redo för överlämning om drygt en vecka!
Det var historien om Blund och J!

Och Blund har en egen grupp på Flickr och söker man YouTube finns han där med! Så klart!

Annonser

2 svar to “Förklaring”

  1. johanna - tillvaron.se Says:

    Tack! Vilken skön liten historia. Då ska jag lova att hålla utkik för eventuella blunds som kommer i min väg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: