Som ni måste väntat!

I förrgår gav jag mig på projektet att försöka fota sovrum och klädkammare när det är så gott som klart. Så ni ska få se hur fint det är! Och innan jag satte igång frågade jag J, han som äger kameran jag använder och är väldigt duktiga på att fota, vilket objektiv han skulle rekommendera.

Fråga från mig: Ska ta fina bilder på min klädkammare och funderar på vilket objektiv som skulle vara lämpligast. Det fasta som sitter på nu (och har suttit där sedan du satte dit det) är bra men jag känner att jag behöver kliva bakåt för att få med mer på bilden och det går inte för väggen är där. Så vad föreslår du?

Svar från J: Det är det kortaste objektivet jag äger. Kitobjektivet till din gamla EOS 350D är något kortare om du zoomar ut hela vägen, men det är också bildmässigt horribelt. Den uppenbara lösningen är att antingen ta bilder från utanför fönstret, nöja dig med någon annan vinkel eller nyttja sämre objektiv.

Så med den utrustning jag har (valde det fasta objektivet som satt på), dåligt ljus på grund av årstiden och mina minst sagt måttliga kunskaper så blev det så här:

001

002

006

012

013

015

020

022

025

Idag är planen att åka till IKEA, lämna tillbaka lådor och köpa rätt lådor som ska sitta där det ser lite tomt ut. Jag köpte fel sort… I dessa lådor ska alla min juveler allt mitt krims krams ligga!

Annons

11 svar to “Som ni måste väntat!”

 1. Asa Says:

  Har bara en fraga: När kommer du hit? Du far HELT fri hand!

  • Brysselkakan Says:

   Haha! Ja, fixar du hantverkare som ”tänker lite utanför lådan” och en flygbiljett till mig så går väl det att lösa! Antar att du gillade vad du såg ;-)

 2. Asa Says:

  Japp!

 3. johanna - tillvaron.se Says:

  Superfint ni har det. Well done. Och allt kolijox med utrustning och sånt där, jag bara kör. Men man förstår ju varför vissa tar finare bilder än en annan :)

  • Brysselkakan Says:

   Tack!
   Jo, man ska kanske inte snöa in för mycket på tekniken men jag försöker sakta lära mig mer om alla knappar på den Canon 50D som J så snällt låter mig använda. Han lär mig lite nytt då och då och jag tycker det är kul!

 4. Annika Says:

  Mycket fint. Ja, det tar tid att lära sig foto. jag har lärt mig en hel del sen jag fick min systemkamera. Har läst massor, massor med fotoböcker och tidningar i ämnet. Lite har fastnat i teflonhjärnan :-)
  Men ert sovrum är superfint!! OCH klädkammaren, oh la la!!

  • Brysselkakan Says:

   Tack! Är, som jag skrivit massor av gånger tidigare, mycket nöjd!
   Det är kul när man ser att bilder man tar blir bättre och bättre när man lär sig nya saker. Ett steg i taget!

 5. Kaosredan Says:

  Vad fint ni har! Funderar på om vi har samma medaljongtapeter… Från Duro?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: