I morse bakade jag pepparkaksbröd, något av en julklassiker hos oss!
Sedan la jag bild på Instagram på den skiva jag klämde i mig när brödet fortfarande var ljummet.
Och eftersom jag, på Instagram, nyss lovade att dela med mig av receptet så kommer det här!
Pepparkaksbröd
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker (jag tar bara 1 dl)
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
Blanda detta i en bunke och tillsätt:
2 ägg
2 msk ljus sirap
2 msk mörk sirap
1 1/2 starkt varmt te
Blanda och häll i en brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 1 till 1 och en halv timme i 180 grader (idag blev det 1 timme och tio minuter).
21 december 2013 kl. 21:01 |
Låter underbart gott. Det måste jag testa.
Kram Linda
21 december 2013 kl. 21:09 |
Supergott till julen, jag och A äter massor av det! Så baka du, det lär gå åt!
Kram