Pippi på taket

002

Tydligen har ett gäng fåglar bestämt sig för att vår ena skorsten var ett bra ställe att bygga sig ett litet bo och lägga några ägg. Så högt där uppe på taket bor de nu och jag kan meddela att det mer känns som de bor i mitt kök när det är dags för matning av de där bebis-fåglarna.
Jösses vilket kackel de för och ljudet åker rakt ner, nåja lite krokigt åker det nog, in i mitt kök. Är väl ingen idé att göra något åt det förrän de små är flygfärdiga och redo att ge sig av, man vill ju inte göra dem hemlösa.

Sedan råder det bland grannarna delad mening om både att avhysa dem och vad det är för slags fåglar som bor där. Och den som frivilligt ger sig upp där är välkommen men ingen har anmält sig än ;-)

2 svar to “Pippi på taket”

 1. Annika Says:

  Bara de inte bygger i ngn skorsten där ni eldar…hua!! Vet hur det är, då blir det sotpuffar och ett allmänt elände! Vi hade fjädrar, kvistar och gräs i hela köket efter att en kaja byggt bo i min mormors skorsten. FY tusan, glömmer det inte i första taget.
  Yikes…
  Bäst att få bort dem, kanske…
  Trevlig helg!!

  • Brysselkakan Says:

   Som tur är valde de inte den skorsten som vi eldar i och jag tror det är något slags nät där upp så inget kan ramla ner. Vi (lär T) får väl ge oss upp och kolla någon dag framöver!
   Trevlig helg till dig med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: