Bröd, huvudvärk och en ny kostym

Midsommarafton då.
Kanske den mest traditionsbundna högtiden i Sverige?
I alla fall inget vi tar så värst allvarligt i vår familj. Mest bara en bra dag då man är ledig!

Men äta bör vi ju så igår irrade jag runt på Willys ihop med stora delar av befolkningen i Strängnäs. Stötte till och med på grannar! Och med huvudvärk som gjorde att varje steg kändes i skallen var hela gårdagen en plåga och att handla mat i en butik med mer folk än vanligt inget kul. Men hem kom jag med allt utom Bregott så det får bli en sväng till Ica idag.

Medan jag handlade mat gjorde J vad han är bra på: bakade bröd! Det blev en variant med mjukare skorpa som man får om man har en plåt med varmt vatten under plåten med brödet. Och som vanligt blev det gott! Han kan det där, vår son!

Photo 2014-06-19 16 34 58

Vi hann också med ett mycket givande möte med rörmokaren i går. Många frågetecken rätades ut och nu kan vi komma igång med det vi ska göra för att det så småningom ska bli en tvättstuga med värme och ett badrum till (givetvis också med värme).

Under kvällen beställde J hem nya kläder, det vill säga en ny skräddarsydd kostym med väst. Vi tänkte passa på när de erbjöd 15% rabatt. Han går alltid klädd i kostym, utom hemma då för där är det one-piece som gäller. Och är man 181 cm lång och väger drygt 50 kg så finns det få färdiga kostymer som funkar och en skräddarsydd kostar inte så värst mycket mer. Eller det beror ju på vad man jämför med men cirka 2400 kr för kostym inklusive väst, uppsytt efter hans mått och som sitter perfekt, ja det tycker jag är ett bra pris! Och enligt J är skillnaden mellan en kostym som sitter bra och en som sitter dåligt enorm. Sedan tidigare har han tre från samma företag.

Så trots den där jäkla huvudvärken så blev det en bra dag!

Annonser

2 svar to “Bröd, huvudvärk och en ny kostym”

  1. Lisbeth Says:

    Håller med dig att midsommar numera är en slappardag. Familj och släkt som finns i närheten (önskade att äldsta dottern bodde närmare) Vi ska strax iväg och storhandla. Jordgubbar är redan fixade. Ha en trevlig midsommar!
    Lisbeth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: