Med nyfikna ögon

I början av veckan anlände en hel hög med asylsökande hit till Strängnäs. Är övertygad om att det finns mängder av åsikter om det i stan men, som tur är, har jag bara hört positiva ord än så länge. Skolbarn i området har gjort små presenter till dem och både kommun och andra hälsade välkomna. Jag hoppas verkligen de känner sig välkomna.

Foto 2014-09-18 09 02 04

Nu är det så att vi råkar bo väldigt nära detta boende, min PW går förbi där två gånger och jag kör förbi så fort jag ska in till stan. De bor i ett numera nedlagt stort hotell precis vid bron och Mälaren och får på köpet fin utsikt!

Igår verkade vara första dagen de vågade sig ut. Små grupper som med nyfikna ögon spanar, tar bilder och gör sig hemstadda i en stad de kanske ska bo i framöver. Inne på ICA spanades det på matvaror, vreds och vändes för att försöka förstå vad de höll i.

Och jag påmind om hur det är att flytta till ett helt nytt land, Hur allt är nytt, spännande och också läskigt. Hur man med nyfikna ögon tar in och lär känna sin nya stad! Det är ju inte så många år sedan jag själv var precis i samma sits i Bryssel och kanske även lite när vi flyttade tillbaka hit för två år sedan för det var ju en helt ny stad för oss då.

Annons

4 svar to “Med nyfikna ögon”

 1. pernilla Says:

  å, precis det där bestämde jag mig för när jag bodde i Kina, att alltid hjälpa till om någon står i mataffären och inte kan lura ut vad förpackningarna innehåller. Svårt med nytt land och ett obegripligt språk, hoppas allt går bra för dem.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, känner igen det från tiden i Bryssel. Och faktum är ju att bilder på förpackningar inte alltid är helt logiska! Minns när vi var fadder-familj åt en amerikansk familj, frun och jag gick på ICA och spanade förpackningar och stannade vid socker, detta var 90-talet, och på sockerpaketen var en bild av lingon!

 2. pernilla Says:

  Ha ha ja, jag vet inte hur många gånger jag kommit hem med konstiga torrvaror som inte varit mjöl eller socker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: