Över ån eller nått

Ibland kan man, lite i efterhand, känna sig rätt korkad. Eller i alla fall att man inte tänkt till.
Så här: Vi gillar tacos, precis som 99% av resten i Sverige. Vi gillar också pulled pork/beef/chicken. Och dessa två går ju att kombinera. Så jag köper de där halvfärdiga pulled pork/beef/chicken som numera finns, sådan som bara värms i ugnen 40 minuter.

Så är vi då i Bryssel, hos Scott och Allison, och det bjuds på Taco chicken och jag inser att jag liksom gått över ån efter vatten!

003

Så i helgen gjorde jag som Allison. Stoppade ett par kycklingfiléer i en gryta, täckte med vatten, öste ner en påse taco-krydda och kokade upp. Lät allt koka på svag värme i en timme under lock och sedan var det bara att dra isär köttet med gaffel och äta!

Och högst troligt funkar det med en fin bit karré eller annat kött och kryddningen kan man nog variera i det oändliga!

Annons

6 svar to “Över ån eller nått”

  1. Annika Says:

    Sant, det är verkligen gott då man av långkok gör tacos. Har en granne som gör de godaste tacos jag vet. Han långkokar köttet, typ pulled pork. Gör sitt eget bröd och har en sås som är helt sanslöst god. Och istället för sallad vitkål. To die for good. Tror inte han ens skulle komma på tanken att göra tackos av köttfärs. Kyckling funkar också bra, och fisk och räkor . Metet gott!!

    • Brysselkakan Says:

      Vi gör nästan alltid tacos på kyckling; tärnade lårfiléer eller färs. Men när sönerna kommer vill de ha nötfärs så det får de. Såklart!
      Den där såsen skulle man ju vilja testa!

  2. Tess Says:

    Det här receptet är otroligt gott
    http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/08/spicy-shredded-pork/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: