Ibland kan man, lite i efterhand, känna sig rätt korkad. Eller i alla fall att man inte tänkt till.
Så här: Vi gillar tacos, precis som 99% av resten i Sverige. Vi gillar också pulled pork/beef/chicken. Och dessa två går ju att kombinera. Så jag köper de där halvfärdiga pulled pork/beef/chicken som numera finns, sådan som bara värms i ugnen 40 minuter.
Så är vi då i Bryssel, hos Scott och Allison, och det bjuds på Taco chicken och jag inser att jag liksom gått över ån efter vatten!
Så i helgen gjorde jag som Allison. Stoppade ett par kycklingfiléer i en gryta, täckte med vatten, öste ner en påse taco-krydda och kokade upp. Lät allt koka på svag värme i en timme under lock och sedan var det bara att dra isär köttet med gaffel och äta!
Och högst troligt funkar det med en fin bit karré eller annat kött och kryddningen kan man nog variera i det oändliga!
24 mars 2015 kl. 14:38 |
Sant, det är verkligen gott då man av långkok gör tacos. Har en granne som gör de godaste tacos jag vet. Han långkokar köttet, typ pulled pork. Gör sitt eget bröd och har en sås som är helt sanslöst god. Och istället för sallad vitkål. To die for good. Tror inte han ens skulle komma på tanken att göra tackos av köttfärs. Kyckling funkar också bra, och fisk och räkor . Metet gott!!
24 mars 2015 kl. 17:03 |
Vi gör nästan alltid tacos på kyckling; tärnade lårfiléer eller färs. Men när sönerna kommer vill de ha nötfärs så det får de. Såklart!
Den där såsen skulle man ju vilja testa!
02 april 2015 kl. 23:33 |
Det här receptet är otroligt gott
http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/08/spicy-shredded-pork/
03 april 2015 kl. 8:33 |
Det ska jag spana in! Tack!
Hur mår du och de små i magen?
03 april 2015 kl. 15:25
Det är rätt bra, börjar bli lite obekväm bara. Går in i vecka 31 idag och jag har varken fixat barnkammaren eller sorterat/tvättat kläder!
03 april 2015 kl. 18:47
Det löser sig!