Inte den roligaste resan hem

Jodå, vi kom hem i onsdags. Eller onsdag är fel för det hann bli torsdag innan vi var hemma.

Vid lunch i onsdags fick vi via vänner veta att det var ett stort strömavbrott på Bryssel flygplats, markradarn var helt utslagen och inga plan kunde lyfta. Och straxt efter det fick vi sms från SAS att vår flight vid 18 var inställd. Ny information skulle komma men vi beslöt oss att ta oss till flygplatsen för att avvakta nya besked där.

Så vid 15 tog jag som planerat tåget ut dit och T taxi från kontoret. Väl där kan man säga att kaos bara var förnamnet. Folk överallt och köer till alla flygbolags infromationsdiskar. Kan säga att jag var glad att vi inte flög med Brussels airlines för deras kö var otroligt lång. Vid SAS var den hanterbar och efter en kvart fick vi nya boardingkort till en senare flight vid 20.30 och så fick vi matkuponger.

Foto 2015-05-27 16 38 31

Foto 2015-05-27 17 38 47

Vi fikade, bytte till mer bekväma kläder och tog det lugnt. Straxt efter 18 checkade vi in våra väskor och gick igenom säkerhetskontrollen. Och om det var mycket folk vid incheckningen så var det inget mot innanför säkerhetskontrollen…

Foto 2015-05-27 20 02 53

Folk satt, stod och låg överallt. Vi inser att vi behöver äta så efter mycket om och med inser vi att det får bli Quick, Belgiens motsvarighet till McDonalds.
Och här någon gång börjar jag inse att min man inte mår bra. Han fryser och har helt klart lite feber. Plus att han då säger att han haft diarré hela dagen. Ni kan ju lätt inse hur illa det rimmar med väntetid på en flygplats…
Men vi hittar ett hörn som är lite lugnare och där sitter vi, T jobbar och jag läser.

Så blir det dags för att gå till vår gate. Väl där syns inget plan och plötsligt ska vi byta gate. Jaha, alla traskar dit. Väntar lite igen och så får vi info att tiden ändrats och nu är det inte 20.30 utan 22.30 som gäller.
Nya matkuponger delas ut men till vilken nytta när alla matställen nu stängt och den lilla smörgåskiosk som fortfarande är öppen inte har något kvar att sälja?

Vid midnatt lyfter äntligen vårt plan, då har vi varit på flygplatsen i över åtta timmar och vid 02.20 landar vi på Arlanda. Och T beger sig direkt till en toalett och jag får stå och vänta ett tag på honom vid bagagebandet men till slut kommer han.

Foto 2015-05-28 01 43 47

Och eftersom vi bor i Strängnäs väntar nu en taxiresa på drygt en timme. Rätt skönt att slippa köra bil när man är så trötta som vi var. Trodde vi…

Foto 2015-05-28 02 32 00

För den taxiresan var bland de värsta vi varit med om. Föraren kör väldigt ryckigt och väldigt fort redan från början. När vi når Enköping missar han avfarten mot Strängnäs och skyller på att GPS:en inte visade avfarten men det såg jag att den gjorde. Han kör nu ännu ryckigare och börjar svaja över vägen. Och vi inser att han håller på att somna om och om igen… Han svajar över vägen, kör ibland väldigt sakta för att sedan köra för fort, bromsa hårt i alla kurvor och bromsa så fort han får möte. Helt livsfarlig och T funderar allvarligt på att be honom stanna och själv ta över bakom ratten.

Givetvis ska detta anmälas och T tar det via jobbet då de har avtal med detta taxibolag.

Så idag började vi med sovmorgon, T ställde in  sina möten på morgonen och vi satte en lapp på dörren till hantverkarna att de gärna fick låta bli att borra och förklarade att vi kom hem så sent. Och det respekterade de! Vid 09.30 vakande vi av att de satte igång att borra och det var OK. Kan lugnt säga att hela dagen varit seg, trött som attan och det kändes som jag inte hade kontakt med min egen hjärna. Huvudvärk och rätt mycket som jetlag och det är väl rimligt med tanke på hur länge vi var vakna. Först vid 17 började jag känna att jag funkade normalt.
Och nu ska jag straxt krypa ner i sängen och så hoppas jag att jag vaknar pigg i morgon för jag har en del att fixa inför helgen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: