Med smak av mint

Igår förmiddag kom vi och goda vännerna C&J på att det ju vore trevligt att ses på kvällen och grilla.
Och yngste sonen och jag lovade att fixa efterrätt.
Kan meddela att den blev precis så god som den ser ut att vara!

003

008

Chokladmoussetårta

Botten
300 g mandelmassa
3 ägg, 2 msk kakao

Mousse
200 g mörk blockchoklad
6 mintchokladkakor, till exempel After Eight
1 äggula (rumstempererad)
3 dl vispgrädde

Smörj och klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, cirka 21 cm i diameter. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder. Tillsätt ­kakao- pulvret och häll smeten i formen. Grädda kakan drygt 25 minuter i 175 grader.

Smält blockchokladen över vattenbad och bryt ner mint­chokladen mot slutet. Rör om noga och låt svalna ­ordentligt. Detta är viktigt eftersom äggulan annars gör att ­smeten stelnar.

Vispa grädden, inte alltför tjockt. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar. Rör sedan ner ­äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. Bred moussen över kakan och förvara i frysen eller ­kylen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: