Igår förmiddag kom vi och goda vännerna C&J på att det ju vore trevligt att ses på kvällen och grilla.
Och yngste sonen och jag lovade att fixa efterrätt.
Kan meddela att den blev precis så god som den ser ut att vara!
Chokladmoussetårta
Botten
300 g mandelmassa
3 ägg, 2 msk kakao
Mousse
200 g mörk blockchoklad
6 mintchokladkakor, till exempel After Eight
1 äggula (rumstempererad)
3 dl vispgrädde
Smörj och klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, cirka 21 cm i diameter. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder. Tillsätt kakao- pulvret och häll smeten i formen. Grädda kakan drygt 25 minuter i 175 grader.
Smält blockchokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet. Rör om noga och låt svalna ordentligt. Detta är viktigt eftersom äggulan annars gör att smeten stelnar.
Vispa grädden, inte alltför tjockt. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar. Rör sedan ner äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. Bred moussen över kakan och förvara i frysen eller kylen.
Kommentera