Basler brunsli

Gjorde degen igår, lät den vila hela natten och bakade idag.
En av mina absoluta favoriter när det gäller julkakor!

IMG_9493

Basler Brunsli  ca 30 kakor          Ugn: 230 grader

200 g oskalad mandel
160 g florsocker
5 g malen kanel
30 g äggvita
50 g mörk choklad, helst 70%

Kör mandel, 160 g florsocker ock kanel i matberedare.
Tillsätt äggvita och kör till seg massa.
Hacka chokladen och smält till 50 grader (jag värmer i micro tills den nästan smälter och rör den sedan mjuk med 40 g florsocker),  och mixa ner det i degen.

Lägg i plastfilm och låt svälla i rumstemp i minst 2 tim, helst över natten.
Kavla ut degen , ca 8 mm tjock.
Doppa ett liten stjärnmått i ljummet vatten och ta ut stjärnor.
Tryck dem mot strösocker som du har på ett fat.
Lägg dem på bakplåtspapper.
Upprepa tills degen är slut.

Låt kakorna torka på plåten i 60 min.
Grädda i ca. 5 min tills de fått litet färg.
Baka dem ej för länge, de ska bli saftiga och sega.

Förvara kakorna i frysen tills de ska serveras, de tinar snabbt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: