En lördag i bilder

Jag och V började dagen med att ta en sväng till secondhandbutiken, köade en stund och sedan fyndade vi! V köpte ett bowlingklot inklusive väska för 80 kr. Så nästa gång det vankas bowling har han eget klot!
Och jag fyndade rejält! Två Savoy från Iittala, en rätt stor och en väldigt liten. Båda för 45 kr och det är ju galet billigt! Bara den stora kostar cirka 1300 kr ny. Och så två ljuslyktor från Design House Stockholm för 10 kr per styck.
Och två rosa smörgåsbrickor, funderar på om det är Ikea? I alla fall, om någon av er har dem så är jag intresserad av att veta om de går att maskindiska!

Sedan åkte vi hem, V fixade med nya propellern till båten och lite annat och sedan var tanken att han och jag skulle lägga båten i sjön igen. Och jo, den kom i vattnet till slut. Först strulade det med dragkroken, en sådan där avtagbar som inte riktigt ville klicka i som den skulle. Efter mycket om och men satt den där den skull! Och vi åkte iväg. Sakta för V:s bil gillade inte att vi drog båten efter den… Egentligen fattar vi inte varför för bilen får dra den tyngden båt plus släp var men den pep och hade sig, tyckte att vi belastade för mycket och varnade om dåliga bromsar på grund av det. Så V körde sakta. I så där 20 km/h sniglade vi över bron och genom stan, släpet är brett så i alla svänga behövde han rejält med plats och vi var ju inte direkt ensamma att åka genom stan. Men fram kom vi och vi hade en fin liten svans av andra lätt irriterade bilförare efter oss.

Sedan lyckades vi vinscha ner båten i vattnet. Det blåste kraftigt och båten drev hela tiden men till slut så var vi på väg. Givetvis ville den inte riktigt gå rent och dog stup i kvarten… Så vi fick hitta lite lä, V fixade, vi körde en sväng, in i lä, mer fix och efter fjärde försöket lackade väl V ur och kom fram till att han behövde mer verktyg så vi tog beslutet att köra sakta hem, inte så långt, och fixa det vid hans brygga.

Medan han trixade och fixade njöt jag av solen, åt lite och hade det bra! Kramade det sista ur augusti! Sedan var det meningen att han skulle stanna kvar här en natt till men vänner hemma i Södertälje drog mer än en kväll med mamma!
Idag är gårdagens sol och vind borta. Väldigt lugnt ute men också mulet. Har läst en del, gjort köttgryta till V:s matlådor på 1,5 kg fläskfilé och allmänt tagit det lugnt. Det är meningen att V ska dyka upp här och hämta maten men jag tror han sover än, har inte hört av honom i alla fall. Och senast 22 i kväll ska A dyka upp här, vi ska byta tillbaka bilar, han ska sova här för att i morgon jobba i Eskilstuna ett par dagar.

Annons

4 svar to “En lördag i bilder”

 1. Eva Says:

  Det låter som att du hade en bar lördag. Vilka fynd! Jag orkar inte med loppisar om det är mycket folk och trångt, betalar hellre lite mer och handlar i lugn och ro. Det gör också att jag inte handlar så mycket. :)

  • Brysselkakan Says:

   Jodå! En bra dag som känns avlägsen när det idag är +14 ute och grått…
   Loppisar är kul men med för mycket folk kan det bli jobbigt, håller med där. Dessa fynd var ju hos Pingstkyrkans secondhandbutik så hanterbart!

 2. karin Sjögren Says:

  Kul att hitta sådana fynd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: