Hur sov du i natt?

Det här med sömn mina vänner… Inte enkelt alltid, i alla fall inte för mig. T däremot sover inom några minuter. Varje kväll. Sånt kan man ju nästan bli avundsjuk på!
Nu för tiden har jag ett mer avslappnat förhållande till min lite struliga sömn, stressar inte upp mig och sover därmed bättre men det tog år av träning innan jag nådde dit och mycket beror nog på att jag vet att jag sällan behöver vara uppe en viss tid längre, jag kan sova lite till om natten varit sömnlös.

I natt då! När T är bortrest lägger jag mig nästan alltid innan halv tio och vaknar oftast väldigt utvilad av mig själv kring sex. Det är nog egentligen den optimala sovperioden för mig men ska man ens hinna umgås på kvällar går det ju inte riktigt att säga godnatt straxt efter nio varje kväll.

Så igår låg jag i sängen straxt efter nio och somnade bums för att vakna tjugo minuter senare. Troligtvis av ljuset från min mobil, som jag hade på ljudlös, och ett sms från V. Var tvungen att agera på hans fråga så bara att kliva upp och kolla en sak i min kalender, annars hade han missat en tid idag. Gick på toa och kissade också.

Tillbaka i sängen igen. Sover och drömmer som attan. Stressiga drömmar där vi åker i V:s båt hela familjen och massor av resväskor. Vi skulle med ett flyg och var sena så varför vi var i båten med alla väskor var oklart. Drömmar är ju sällan logiska!

Vaknar tre gånger till under natten och känner mig stressad. Biter ihop käken känner jag och mina händer är hårt knutna när jag vaknar. Är uppe och kissar varje gång, hur sjutton man nu kan bli så himla kissnödig när man drack sist vid sju-tiden. Märkligt.

En annan dröm under natten handlar också om att passa tider, ett tåg jag ska med men jag måste tydligen också köpa ett par byxor innan tåget går. Rusar runt i butiker, med resväska, och letar. Biträden som inte vill hjälpa till, sura kunder och kö i provrum. Stressigt som attan med andra ord.

En väldigt rörig natt med andra ord och att det blåst något ofantligt i natt gjorde nog inte sömnen bättre, så mycket ljud utifrån och vinande vind.

Men vaknade till en om än blåsig men solig fredag! Det märks att hösten tagit över…
Idag bli en fredag för mig själv, T landar i morgon förmiddag och V kommer inte hit i helgen för han ska ner till sin H i Linköping.

Vet att vi är många som sover dåligt och det är inte kul, man kämpar på och tar till de knep man har men jag sover aldrig en hel natt utan att vakna minst en gång. Oftast av att det gör ont någonstans i kroppen.
Hoppas du i alla fall fick sova gott i natt!

 

Annons

2 svar to “Hur sov du i natt?”

 1. Annika Says:

  Åh detta ämne, skulle kunna skriva en bok. Jag har sovit dåligt hela mitt liv. Avskyr det. Jag tror aldrig jag sovit oavbrutet en hel natt. Aldrig. Jag vaknar, kan ligga vaken i timmar då. Ibland somnar jag om ganska fort. Ibland inte, som sagt. Jag kan heller inte sova sent på morgonen, spelar ingen roll vilken tid jag lagt mig. Jag vaknar alltid vid 6, eller tom tidigare. USCH!!
  Men så är det. Ibland tar jag en tuppis under dagen, en timme kanske. Men ibland blir det inte av. Lägger mig mellan 22-23. OM Peter är bortrest är sömnen ett skämt. Jag är glad att du sover gott även när T är borta. Jag har alltid ljudlöst på mobilen, lägger den alltid upp och ner så att jag inte ska se ljuset om SMS kommer in under natten.
  Sömnen, föralltid ett problem.
  Inatt sov jag ungefär så bra jag kan, vaknade 2-3 ggr, somnade om. Det tog mig dock en stund att somna, Somnade efter midnatt och vaknade 5:20. And so it goes…
  Ha en fin helg med BRA sömn :-)

  • Brysselkakan Says:

   Det är verkligen ett problem… För mig är det att jag oftast vaknar pga värk eller så är det något ljud som väckt mig, jo jag är extremt lättväckt… Och så är jag alltid kissnödig när jag vaknar så då måste jag ju gå upp också.
   Telefonen har jag alltid på flightmode, just för att inte vakna av ljuset, men när T är iväg känns det tryggare att ha den på ljudlöst bara.
   Vi kanske ska skriva den där boken om våra tips! Ska i alla fall läsa den bok om sömn som Arianna Huffington skrivit, kanske man lär sig något!
   Sover nog bättre i helgen för T kommer ju hem i morgon!
   En fin helg till dig med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: