Lite på vift

Förutom torsdagens schemalagda inlägg har det varit lite tyst här på bloggen. Men ni som följer mig på Instagram vet varför!
Har varit på vift och besökt Skåne!
Vi for, lite försenade på grund av T:s möte som drog ut på tiden och jag som glömde en sak så vi fick vända, vid tre-tiden i onsdags. Målet var Båstad dit vi anlände sent. Anledningen till resan var att T hade jobbmöte med en konsult där och medan han mötade på så for jag, surprise, till Ge-Kås!

Där hann jag med att se Ola-Conny, äta räkmacka (så klart), avstå från en T-shirt som hade ett passande tryck, förbluffas över den enorma mängden julsaker, belöna mig själv med en bakelse efter att behövt plocka upp min mobil ur toan… Som tur är så är min telefon vattentät! Sedan åkte mina två kassar och jag tillbaka till Båstad och hämtade upp T.

Vi åkte lite längre söderut till Malmö och såg solen! Och lite blå himmel. Kan meddela att det var annars grått och mest regn hela tiden. I Malmö checkade vi in på hotellet och eftersom T:s tjänsteresa tog slut i Båstad valde vi hotell själva och med vän vars fru jobbar på just ett hotell kom vi lindrigt undan med hennes personalrabatt! Sedan middag med hela vännens familj, möjligtvis förstår jag inte Skånska eller så hade de stavningsproblem på restaurangen. Sedan hölls jag vaken till 00.30 då det precis utanför hotellet tydligen bedrevs Oktober-fest… mycket ompa-pompa så att säga…


Igår drog T och vännen till golfbanan medan jag sov och efter en lång frukost drog jag till Emporia. Där blev jag lite sur för jag tycker det är skitdåligt när köpcentrum tar betalt för parkeringen men det var i alla fall gratis att kissa. Sedan mest irrade jag runt en stund, såg att Jysk fått in Light box men den var lite billig i kvalitén… och så hade de en fez hos Myrorna!
Sedan en snabb lunch med min syrra som jobbar på ett företag som har sitt kontor ovanför köpcentrumet. Besök på hennes jobb hann jag också med men där stod jag mest och log för när folk pratar danska ja, då fattar jag noll!

Sedan plockade jag upp T och vi åkte hem. Straxt innan nio var vi hemma och då hade vi kört länge, stått i lång bilkö på grund av vägarbete utanför Jönköping, ätit och spanat jackor i Linköping och stirrat ut genom regnvåt vindruta i många timmar.

Idag har jag varit trött och mosig men nu äntligen packat upp, ätit lite och tvättat.
Och eftersom det känts som helg torsdag och fredag får vi dubbelt av det då det ju bara är lördag!

Annons

6 svar to “Lite på vift”

 1. Stella Says:

  Så roligt att du gjort ett nedslag i Skåne. Fint att ni fick lite sol där. Kom tillbaka på våren, den vackraste årstiden! – Emporia ja, jag har varit på ”studiebesök” där, av nyfikenhet, men tyckte det var jobbigt. Hittade inte logiken i upplägget (och då är jag ändå van vid stora ”shopping malls” i Rom med drygt 200 butiker). Antar att jag måste göra ett par besök till för att hitta rätt våglängd. Stella i Italien

  • Brysselkakan Says:

   Lite sol med betoning på just lite, typ 10 minuter… Det här gråa höstvädret dränerar mig på energi.
   Skåne är fint men så som alla platser betydligt bättre vår och sommar. Och Emporia, ja rörigt ställe och jag håller med dig då jag också är van vid betydligt större malls i tex US. Till och med syrran, som då jobbar precis bredvid, sa att det tog ett tag innan hon fick grepp på stället.

 2. Stella Says:

  Åh tack, skönt att veta att det inte bara är jag som blir virrig på Emporia!

  • Brysselkakan Says:

   Knepet, enligt syrran, är att alla områden med trappor och rulltrappor har olika färger och samma på våningen över och under. Kanske gör ditt nästa besök mindre förvirrande!

 3. Stella i Italien Says:

  Aha! jag la märke till att de hade använt färger som markering men fattade inte efter vilket system! Då kan jag våga mig på ett nytt besök – hade satt upp Emporia på listan över platser jag inte klarar av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: