Klagar lite

Idag kom snön… Nåja, det föll några små flingor redan förra veckan men de smälte innan du hann landa. Men idag då… vitt ute och det ska snöa hela dagen i morgon och på onsdag.
Försöker låta bli att tänka på det men svårt, tar hellre en grå snöfri vinter i alla lägen. Snön gör mitt liv så himla begränsat, mina PW:s blir inte vad jag vill de ska vara, livrädd för att halka och visst, jag har bra broddar men det måste bli lite mer snö innan de gör nytta och under vintern blir det inte samma driv i steget; snön och broddar gör att jag går saktar.

Fryser från det att jag vaknar tills jag somnar, klär mig i tjocka kläder och eldar i kaminen men fryser lite hela tiden ändå. Händer, fötter och ansikte är ständigt iskalla.

Och uppe på detta så har vi mörkret, redan straxt efter tre börjar det skymma och jag blir så himla trött av avsaknaden av sol. Tar D-vitaminer och det hjälper säkert men trött är jag ändå.
Skulle lätt kunna gå och lägga mig vid 16 och sova tills morgonen. Kanske man ska göra som björnen och gå i ide!?
Eller bo i ett land med mindre kyla, mindre snö och mer sol!?

Jo jag vet, jag låter gnällig men jag fattar ärligt inte hur jag orkar mig igenom vinter efter vinter. Det ska ju vara så här nu i si så där fyra månader…

Nåja, idag har jag i alla fall varit hos frissan och blivit lite ompysslad, pratat en massa strunt och lite seriösa saker med, läst skvaller tidningar och gått därifrån fin i håret!

Annons

2 svar to “Klagar lite”

 1. Annika Says:

  Ja, svårt det där när snö och is försvårar så mkt, som för dig. Tyvärr, för dig, är det nog så att det blir en vintrig vinter iår. Vargavinter.
  Hoppas det inte blir halt iaf, att det inte ska töa och frysa på om och om igen. HATAR verkligen att vara ute och gå bland isfläckar och slask. DET sinkar mig också. OCH så spänner man sig så när man ständigt är rädd för att falla.
  Mörkret, ja det får du nog göra det bästa du kan för att stävja. Gör ditt hus till en ljuskälla.

  • Brysselkakan Says:

   Jo, det är ju bara att gilla läget. Idag kunde jag i alla fall sätta på broddarna och gå obehindrat, tur det! Men går nog ändå inte riktigt lika avslappnat som vid barmark.
   Och mörkret… Ja, får väl tända lampor och gynna elbolagen ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: