Play-Doh-kvinnan

På mina PW:s på mornarna möte jag ofta en dam eller dam och dam, hon är nog inte så mycket äldre än min ålder! Hon har en liten vit fluffig hund och ungefär lika ljust och fluffigt hår själv. Vad är det man säger? Att man kan se likheter mellan hund och matte? Nåväl!

76-1426
I alla fall så varje gång jag passerar henne får jag en minne-smocka bakåt i tiden, till barndom på 70-talet och Play-Doh!
Ni vet sådandär färgglad lera i små fina lika färgglada burkar med lock. Älskade den leran men ack så svårt det var att få leka med sådan, minns mer som att mamma gjorde egen lera till oss och den var säkert minst lika bra men saknade ju den där underbara lukten! För det är det doften som jag känner när jag passerar henne! Troligtvis inte så hon luktar om jag skulle komma närmare. Jag kallar henne Play-Doh-kvinnan.
Men på det stora hela en angenäm doft ju!

4 svar to “Play-Doh-kvinnan”

 1. Annika Says:

  Man kan köpa play-doh parfym. haha!! Du borde ge henne en sån, en liten secret santa klapp, hihi!!
  ÄLSKAR doften på play doh!! SÅ himla god. Men, precis som din mamma så gjorde min mamma också degen åt oss. OCH jag önskade att det vore riktigt, med doft och allt.
  När K var liten älskade hon play doh, så jag köpte med glädje, haha. Problemet med den var att den smulade så infernaliskt efter ett tag.
  Lekte dina killar med leran?
  Visst är det kul att man ger de man möter namn. Jag har också namn på de ”stammisar” jag möter under mina PWs (eller då jag KUNDE gå dem, de ligger ju på is nu. SAKNAR så sjukt mycket!!!)
  Ha en fin helg!!

  • Brysselkakan Says:

   Kanske sådan hon har då! Jo, minns också att den smulade om man inte var noga med locken men även den mamma gjorde blev smulig, liksom saltutfallningar. Tror de lekte med lera men minna inte just Play-Doh, måste fråga dem det! Men Cernit hade de.
   Jo då, det finns namn på vissa! Typ sura-tanten-med-grå-hunden!
   Snart kan du gå igen!
   Ha en fin helg!

 2. karin Sjögren Says:

  Ja visst är det otroligt hur vi kan påminnas och gå tillbaka till gamla minnen av att få en doftupplevelse. För många år sedan hade jag genom mitt jobb s k studiecirklar på långvården i Eksjö med de gamla som bodde där.
  Jag hade med mig gamla föremål och doftupplevelser, det var helt otroligt hur de gamla mindes och började prata om förfluten tid

  • Brysselkakan Says:

   Pratade med hyresgästen C om det och hon höll med och sa att musik är också en sak gamla plötsligt kan sjunga med i fast de i övrigt är väldigt senila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: