Ljuset

Förlåt, förlåt… Vet att jag lyst med min frånvaro på sistone och skyller allt på avsaknaden av dator. Är utlovad att den nya ska dyka upp på onsdag. Och jo, det blev en ny då det var dyrare att laga den gamla tydligen. Så pengar utbetalas till mig och jag köper vad jag vill för dem. Så ny är beställd och jo, den är rosa. Såklart!

En lugn helg, eller i alla fall söndagen. T jobbade till långt efter midnatt i fredags, hemifrån som tur var, och sedan möte vid tio i lördags och några timmars jobb efter det. Trist men bara att gilla läget. Men efter det slöade vi mest resten av helgen. Vi fick hem ett lass ved i går kväll men inte så betungande då han vi köper av också travar upp veden i vårt skjul! Bra service! Och så gjorde vi ett hål i väggens hallen. Inte av misstag utan väldigt planerat. Jag ska måla om hallen och där finns ett uttag för centraldammsugaren, som vi aldrig använder. Gillar inte den krångliga slangen och så är det inte tätt någonstans i alla rören så den suger dåligt. Vi ska med andra ord ta bort den, rören får ligga kvar i väggarna, uttagen sätter vi igen på sikt och så åker själva aggregatet ner i verkstaden där det blir en bra grovdammsugare med slangen kopplade direkt.

Och har ni märkt det? Ljuset! Det smyger på sakta, lite mer varje dag. På något sätt så lägger vi nog märke mer till det när det blir mörkare och mörkare och nu när det går åt andra hållet blir det inte lika brutalt påtagligt.

Idag ska tvätt vikas, har lite telefonsamtal att ringa och så har jag äntligen plockat ur yngste sonens sängkläder ur bäddsoffan, dammsugit soffan och fått lite ordning i den delen av vårt kontor. Nu ska jag leta reda på vacumpåsarna för täckena och kuddarna.

Annons

4 svar to “Ljuset”

  1. Annika Says:

    Ljusets återkomst märks tydligt, ffa på kvällen.
    OCH snart kommer din nya rosa dator. HÄRLIGT!!!
    Livet är mkt svårare när man inte har en dator. Telefon absolut inte samma sak. Inte padda heller :-)

  2. Stella i Italien Says:

    Grattis till att det blir en ny dator! – Och det där med ljuset -det gäller här i Italien också. Dessutom har nu solen flyttat sig så att jag får sol på entrédörren och den sidan av huset som ligger i skugga under de värsta vintermånaderna. Därmed har jag också solnedgången precis framför fönstret till ”skrivrummet”. Ofta ett härligt skådespel. Stella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: