För ett år sedan

1170790_10208020379719863_5464168188130757266_n_39af10e68a5ec633f362fbe30a2beb5d.nbcnews-ux-2880-1000

Idag är det ett år sedan terrorister sprängde på Bryssel flygplats och på Maelbeek tunnelbanestation. Jag är så tacksam att ingen jag känner skadades eller känner någon som skadades. Vår yngste son vet någon från hans gamla skola men ingen han känner personligen. Och att T:s möte flyttades bara några dagar innan för annars skulle han landat där den morgonen… En tragisk dag…
Men jag måste beundra folket som bor i Bryssel, de har verkligen gått vidare. Eller som @petchie75 skriver: ”This is terrorism, being reminded every day of what happened and what could happen again, but life has to go on and I am not really afraid, just reminded…”.

Pratade med en annan vän om det när jag var i Bryssel i september och hon sa just det också, att belgarna gått vidare och det egentligen är mest vi som besöker staden som verkar tänka på det.
Men visst, det går tungt beväpnade soldater på stan och man ser dem hela tiden. Jag har varit tillbaka i Bryssel två gånger efter denna händelse och jag har inte känt mig rädd, trodde flygplatsen skulle kännas otrygg men nej.

Mina tankar går till alla de som det inte gick bra för, alla de som sörjer någon.

Annons

2 svar to “För ett år sedan”

 1. Annika Says:

  Jo, det blir ju så. Man lär sig leva med en slags ny verklighet. Som vi, efter 9/11. En hel höst blev totalt overklig, men sen har det ju gått till en ny ”norm” som man måste lära sig leva i, och som man lär sig leva i. Jag går inte heller omkring och är rädd, man orkar inte det. OCH tur är det. MEN mer uppmärksam inbillar jag mig att jag blivit. SÅ mkt ändrades i US efter 9/11. På alla nivåer, Överallt. OCH igår ännu en terrorattack, fy fan. OCH när ngn rammar en bil in i en folkmassa? Ja, vad kan man göra? Fy satan, helt enkelt. Denna förbannade nya verklighet som dessa vidriga människor ställer till med. Men det är ju just den eviga osäkerheten som är terror. Att man aldrig, aldrig vet var det ska slå till nästa gång.
  SÅ bra att du personligen inte kände ngn som drabbades i Bryssel. Minns att jag ar på kryssning i fjol då det hände, såg det på nyheterna i hytten på morgonen.

  • Brysselkakan Says:

   Du har så rätt, man vänjer sig vid ny verklighet fast man innerst inne inte gillar det.
   Läste att polis och militär avvärjt en attack i Antwerpen idag också… Man vet aldrig var de slår till nästa gång helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: