Hur gick det?

I morse ringde mitt larm vid 05.30, då hade jag redan varit vaken i cirka två minuter, och vid 06.00 for yngste sonen och jag till Stockholm.
För idag var det dags för han intervju på amerikanska ambassaden. Den senaste veckan har detta datum känts som en stor puckel vi ska över för inget visum, ingen resa…

Vi hade googlat och läst på om detta besök och den gemensamma tråden i alla dessa berättelser var ungefär att man ska vara där innan de öppnar vid 8 oavsett om man som vår son hade tid vid 10. Vara beredd på att få köa minst en timme för att få komma in till säkerhetskontrollen, ta nummerlapp för att lämna sina papper, vänta på intervju, intervjuas och sedan vara ute igen ca 20 minuter efter säkerhetskontrollen.

DSC_1883.jpg

Och det stämde bra! Vi var vid ambassaden 07.42 och då köade redan några där och medan sonen står och vänta cirka en timme fylls kön på fort. Sedan går det snabbt när han väl är inne. Intervjun går ut på att svara på vad han studerat, vad han ska studera och hur han ska försörja sig. Sedan sa mannen i luckan att hans visum var godkänt, att passet kommer tillbaka om en vecka, 09.20 åkte vi hemåt igen, stannade för glass på vägen och vid 10.50 parkerade jag bilen här hemma.

Så skönt att detta är över och nu kan vi koncentrera oss på framtiden!

2 svar to “Hur gick det?”

  1. karin Sjögren Says:

    Skönt att den delen är avklarad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: