Knölen

Jodå, var ju hos läkaren igår med knölen på foten.
Alltså vad är det för fel på svenska läkare? Eller är det bara jag som stöter på dessa veliga allmänläkare som verkar mest gissa? Man nästan får lägga orden i munnen på dem för att de ska komma framåt… Så en massa hummande, nja, kanske, men om osv. Han sa ena stunden att det vore kanske bra att tömma den för att sedan komma på att nä, det kanske kan leda till inflammation. Kanske en ortoped vill ta bort den, fast nä, de opererar ju ogärna.
Ja, ni hör ju!

Hur som helst så ”tror” han att det är ganglion. Någons lags vätskefylld sak man kan få på ledband och leder, som en slags överansträngning. Och så säger han att förr tog läkarna en stor bok och slog till knölen. Och tillägger  att det låter ju inte bra att göra.

Så nu gör jag som strutsen: kör huvudet i sanden och hoppas den försvinner lika fort som den kom. Och håller den långt bort från den läkaren och eventuella böcker.

Annons

2 svar to “Knölen”

 1. Annika Says:

  Irriterande alltså!! FY vad störd jag skulle ha blivit. Ja, varför så mesiga, och tvekar de så skicka dig till specialist då! Allmänläkare verkar vara sådär över hela linjen, verkar det som.
  SUCK.
  Hoppas att du snart får hjälp.
  Önskar dig en BRA helg!!

  • Brysselkakan Says:

   I Sverige är det ungefär tre månaders väntetid till de flesta specialister, tyvärr. Och något sådant är inte nödvändigt enligt läkaren så mer hjälp lär jag inte få och skulle återkomma om den växer eller blir röd. Men inte tänker jag gå till den läkaren igen. Vilket i och för sig säkert aldrig kommer hända då man träffar nya varje gång. Svensk sjukvård är ett skämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: