Mysteriet är löst!

Ibland tar saker tid, man har en fråga som man inte hittar svar på trots att man söker. Åren går, frågan poppar upp ibland men inget svar.
Och så! Plötsligt av en slump så dyker ledtråd upp och man får svar!
Detta är vad som hände i Göteborg förra veckan, att jag fick svar alltså.

Men vi tar det från början tycker jag!
I september 2014 lyckades jag köpa två hundar i metall för 20 kr. Blev nyfiken på vad de kom ifrån och då T:s kusin L visade sig har likadana blev det ju ännu mer intressant. Men hon minns inte heller riktigt. V, som ju jobbar på Bukowskis, frågade på jobbet och de gillade dem skarpt men ingen hade svar där heller. Och sedan skickade @petchie75 ett urklipp ur ett nummer av brittiska Elle Decoration, där det visade sig att Gitte Dyrberg också har två.

Åren går, hundarna står framme, flyttas runt lite och är helt klart favoriter när det kommer till saker här hemma.

DSC_2661

Så åkte vi ju till Göteborg i förra veckan. På måndagen strosade jag runt på stan och klev bland annat in i Edblads butik (de säljer snygga smycken, inredning och lite mode). Skulle reklamera en ring och medans jag väntar på min tur spanar jag lite i butiken. Och där! På en hylla står ju likadana hundar!
Givetvis var jag ju tvungen att fråga om dem och tjejen i butiken trodde hon visste men bad min maila deras kundtjänst för att få korrekt svar. Så det gjorde jag.

”Vad roligt att höra din historia om hundarna. Precis som du skriver stämmer det att Aluminium hundarna först designades och producerades av Hans Edblad för hans företag Fafner design. De sattes i produktion tidigt 2000-tal och tillverkas i Indien. Vi vet att det var en långdragen designprocess där Hans tog fram ett antal prototyper innan han var nöjd och hunden fick det utseende den har idag. Idag produceras samma hund under varumärket Edblad. Hunden tillverkas fortfarande i samma fabrik i Indien.”

De är så gott som likadana, prickarna är inte så framträdande på mina och mina är kanske något mindre bearbetade och ser lite mer handgjorda ut samt att de nyare är mer blanka, som om de lackats med klarlack. Och så kostar de 399 kr per styck, stor skillnad mot de 20 kr jag gav för båda!
Men hur som helst så fick frågan sin lösning även om det tog nästan på dagen fyra år!

Annons

7 svar to “Mysteriet är löst!”

  1. Karin Says:

    Vad kul att du fick veta mer om hundarna. De är väldigt fina så du får hålla hårt i dem.

  2. Annika Says:

    KUL!! OCH jag gillar dem verkligen. Du ser, nu vet du mer. Trägen vinner!!!

  3. AH Says:

    Jag köpte likadana flera år sedan på Second hand som en present till min man. Vi tycker mycket om denna skulptur och har varit ganska nyfiken på ursprunget. Idag har vi råkat hitta likadana hund på en nätauktion och kommit till din artikel. Allt är löst. Tack så mycket. Roligt att hitta någon som gjort liknande! (Det tog oss också 4 år !)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: