Man måste ju passa på!

Igår kväll, ihop med grannarna i andra flygeln, bar och släpade vi på dörrar.
För när ett av husen här i området töms och rivs ut för att det ska bli lägenheter och de ska slänga alla gamla dörrar och byta alla gamla fönster, ja då får man ju passa på!

Var där under dagen och pratade med byggledaren, inga problem, plocka vad ni behöver och jag nästan skuttade på plats! Och grät nästan när jag såg vad de gjort med alla dörrar på andra våningen… Helt enkelt sågat massiva 100 år gamla dörrar rakt av för de är så tunga att bära…

Men på första våningen fanns dörrar kvar och T och jag släpade ut tre, och jo, de väger enormt mycket. Sedan lånade vi en byggkärra, modell stor skrinda utan sidor, och drog hem dem. Tillbaka fick T dra på mig!

DSC_2817.jpg

Och på lördag ska vi såga loss karmarna till dörrarna och eventuellt ta hem en till. Vi fick låna nyckel så vi kan hämta när vi kan och senast söndag för sedan river de där nere från måndag.
Fönster ska också hämtas men det blir till våren för de ska inte bytas förrän då.

Annons

10 svar to “Man måste ju passa på!”

 1. Anna Sthlm/Blx Says:

  Vad bra att ni tar rätt på gammalt hantverk!

 2. Annika Says:

  ÅH vad bra att ni tar tillvara på sådana fina dörrar.
  OCH toppen att ni fått nyckel också.

 3. Asa Says:

  Vansinne! Tycker att det är sa manga som uppmärksammar byggnadsvard i Sverige ocksa nu för tiden och da blir det ju ännu knasigare att bara förstöra. Tur att ni kan ta dem. Ska bli intressant att se resultatet!

  • Brysselkakan Says:

   Vi pratade med de som river, de jobbar till 20.00, och de berättade om hur mycket som bara slängs för det finns inte tid att ta vara på det. Sjuk… Man borde lägga mer krav på byggbolagen att i upphandlingen ska det vara med byggnadsvård och tex att firmor som sysslar med sånt får gå in först men så är det inte tyvärr.
   Du lär få vänta på att de där dörrarna används, de ska vara på vinden när vi renoverar där och där är vi inte än på ett bra tag tror jag. Men när det sker har vi dörrar!

 4. Eva Says:

  Heja er som tar tillvara på de gamla fina dörrarna (och fönstren så småningom)! I vårt nuvarande hus är originalfönstren och ytterdörren utbytta. :( Det blir inte samma känsla när de gamla fönstren inte finns i huset. Fönstren är, enligt min mening, husets ögon där man också kan se husets själ. Ha en trevlig helg!

  • Brysselkakan Says:

   Det finns nog tidsperioder då man helt enkelt inte behöver bry sig om man byter fönster men gamla hus, vårt är 100 år ungefär, ska inte ha nya om det inte behövs. Och att sedan nästan alla fönster här har speciella låsanordningar (det var ju ett mentalsjukhus och jo, man låste in folk) är ju en del av husets historia. Nu använder vi inte de låsanordningarna utan har vanliga fönsterhakar för man vill ju enkelt kunna öppna fönster vid behov.
   Dörrarna är gedigna saker i massivt trä och har inga standardmått på 90 cm bred! Den typen av dörrar finns inte att köpa idag och jag är glad att vi fick tag i fler!
   En fin helg till dig!

 5. karin Sjögren Says:

  Ja tunga är dörrarna men såå vackra, förstår att ni passar på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: