Sova i ny och allt går inte som man tänkt

Måndag igen och som vanligt gick helgen fort men vi har haft en mycket bra sådan! Nåja, ett missöde.
I fredags kom T:s föräldrar hit för att sova här en natt innan de skulle på kalas i Västerås. De hade med sig vår nya bäddmadrass, en ny Tempur och tjockare än vår gamla, och så hade de också ett enormt älghorn till V! Tydligen en artontaggare!

I lördags drog T och jag också till Västerås, inte för kalas utan till Ikea för vi byter inte enbart bäddmadrass utan hela sängen och den skulle inköpas på Ikea. Varken T eller jag är speciellt veliga eller sådana som strosar runt längre stunder i butiker, mer in, plocka ihop och ut igen! Så vi var i Västerås vid 10-tiden och hemma igen straxt efter 14! Då hade vi hunnit med en kort stopp på Maxi för hårgelé och raggsockor, provligga säng (T för jag gjorde det för ett tag sedan), plocka ihop lite annat på Ikea, hämta och lasta alla delar till sängen, lunch och åka hem!

Sedan var det bara att kånka upp allt, släpa ner gamla sängen och börja montera nya.
Tog en stund kan jag meddela, inte svårt utan bara många moment. Och sedan blev det kväll och vi myste i soffan.

Och som vanligt på helgen skulle T ha glass och det var då det inte gick som tänkt…
Han föredrar Häagen-Dazs och skär de där små burkarna i skivor, som puckar kan man säga. Det har han gjort så många gånger att det tydligen blivit lite för mycket rutin över det… För han trodde det gick kika lite på TV samtidigt, slinter och sätter vår mycket vassa största kniv rakt över toppen på lillfingret…
Jodå, blodet sprutar och jag inser att detta är djupt. Chansar och ringer till grannen A, som är ambulanssjuksköterska, för att be om bedömning om vi ska åka in till akuten och hon kommer över. Både hon och vi konstaterar att det skulle nog inte går att sy då han skar rakt igenom nageln, svårt att sy i sådan. Så A tejpar ihop det med strips och så småningom slutar det blöda.
Verkar som det läker men enligt A ska all tejp sitta på flera dagar innan T får ta loss den men det gör inte speciellt ont och vi håller tummarna att det läker bra nu.
Så tydligen är det fler än jag som inte kan hantera knivar!

Hur som helst! Vi har sovit gott i nya sängen och det känns som ett bra och rätt köp!
Dags att ta tag i den här dagen, blir lite väl slöa mornar ibland nu när jag inte går PW på morgonen, så jag sitter fortfarande i nattlinnet! Men det går verkligen åt rätt håll med höften och efter sex dagar med antiinflammatorisk medicin är jag kanske inte smärtfri men så otroligt mycket bättre och känner att det nog kommer gå över nu!

6 svar to “Sova i ny och allt går inte som man tänkt”

 1. Karin Says:

  Åh vad ont i fingret jag fick av att läsa det där. Hoppas det läker som det ska och att nageln växer ut som den ska igen. Ibland kan de just bli lite konstiga och bulliga om de har skadats rejält.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, förstår det! Men han har faktiskt inte haft så ont, i alla fall vad han säger. Och vi funderade lite igår hur det ska går för nageln, den är ju kapade rakt av, men det lär ju framtiden utvisa.

 2. Stella i Italien Says:

  Grattis till nya sängen och till att höften mår bättre! Lite läskigt med den kapade fingertoppen, brrr.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, lite läskigt men han verkar inte ha ont så bara att hålla tummarna att den läker fint nu.
   Sängen är skön och jag hoppas verkligen det vänder nu med höften! Vill kunna träna igen ju!

 3. Annika Says:

  Härligt med ny säng. Hoppas ni sover gott i den. Min gamla granne är sjuksköterska, och oooo vad jag kommer att sakna hennes kunskap nu när hon flyttat. Det var hon som hjälpte mig med armen då jag bränt den, hon var det som ringde akuten och förvarnade dem om vad de skulle få in, haha. Saknar henne. Men bra att ni har en som bor så nära. Underbart. Läskigt, läskigt, läskigt det som hände. Må det läka som det ska nu!

  • Brysselkakan Says:

   Vi sover mycket gott i den nya sängen! Och det blir nog bättre med tiden för det ska tydligen ta ca en månad att vänja sig helt när man byter säng.
   Det är mycket praktiskt med en sjuksköterska som granne! Och som i vårt fall, en med specialutbildning för ambulans- och akutvård. Men lite läskigt var det och jag hoppas fingret läker som det ska under tejp och plåster. Vi vill inte öppna och kolla och det ska vi inte heller enligt grannen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: