Torsdag och fem punkter

 • Idag vaknade vi upp till en mycket grön värld igen, eller det är ju gräsmattan som är grön! Träden däremot är lika kala som igår. Det jag försöker säga är att under natten regnade och töade snön bort för igår var världen vit.
  Och ni vet ju vad jag tycker om snö så jag är inte ledsen!
 • I måndags var det sista dagen med de antiinflammatoriska tabletterna och jag är glad över att slippa metallsmaken i munnen! I övrigt så gör höften fortfarande ont, visst det blev först bättre med tabletterna men sedan stannade det av och även om den intensivaste värken lagt sig så har jag fortfarande ont hela tiden. Och är fortfarande begränsad i vad jag kan göra då det mesta ger mer värk direkt.
  Hur som helst så har jag fått tips om en ortopedklinik i Eskilstuna, en privat klinik som är ansluten till Landstinget, och dit har jag nu skickat en egenremiss. De ska vara väldigt bra enligt person som varit patienter där och enligt min sjukgymnast. Så bara att vänta om de anser att jag ska få en tid hos dem.
 • Kan vara så att vi är sist på bollen men i veckan har en Chromecast-mojäng införskaffats till oss! Kan banne mig inte förstå hur vi kan ha missat denna fantastiska lilla sak! Skyller på att inte yngste sonen bor hemma längre för hade han det skulle vi nog haft en för länge sedan misstänker jag. Och givetvis var det han som sa att en sådan ska ni ha när jag beskrev våra problem med sladdar, appar och annat när vi ska se på TV. Hur som helst är det nu slut på allt krångel när vi ska se på TV via olika play-tjänster!

IMG_0882

 • Vårt matbröd, det vi äter till frukost, bakas ju sedan många år tillbaka av mig. En modifierad variant av ett julbröd egentligen. Detta bakar jag två limpor av ungefär var fjortonde dag. Och sist var i fredags, efter det har väl både T och jag tyckt det smakade lite annorlunda. Och igår kom jag på varför! Glömde uppenbarligen att stoppa i 2 dl russin i smeten!
  Nåja, bara att äta upp det vi har nu och så får jag göra rätt nästa gång!
 • Kikade på statistiken på mig blogg lite igår och inser att där ute i är det någon som högst troligen läser igenom hela min blogg! Har ju hänt några gånger förr, tex Stella i Italien, så inget nytt men jag kan ju inte annat än vara lite nyfiken på vem den personen är och väntar med spänning på om hen kommer avslöja sig i en kommentar eller förblir okänd.

 

Annons

2 svar to “Torsdag och fem punkter”

 1. Stella i Italien Says:

  Hej igen! Så festligt att se mitt nick nämnas i ditt inlägg. Då måste jag ju skärpa mig och kommentera. Har tyvärr varit dålig på det denna höst pga av renoveringsarbeten hemma som tagit evigheter (nio veckor) och framför allt krävt oförutsett mycket närvaro och engagemang från min sida. I princip har jag varit byggledare hela tiden, eftersom de olika hantverkarna inte ville koordinera sig sinsemellan (revirtänkande?) utan föredrog att jag höll i trådarna. Plus en massa praktiska frågor som dök upp oväntat och krävde beslut per omgående. Är i alla fall mycket nöjd med resultatet. Nu håller vi på med återställandet , så är t.ex alla värmeelement på plats men Inte AC, för vilka det finns hål i väggarna som släpper in lite kylig luft. Men montörens pappa har tagits in på sjukhus akut och här är det självklart att pappa alltid ska ha en familjemedlem hos sig. Så min AC får vänta. Under tiden dammas det och städas och bärs tillbaka möbler mm. Igår bar vi in hela min vintergarderob, väldigt skönt, även om jag kunnat konstatera att man klarar sig bra med tre par långbyxor, tre jumprar och några t-shirt. – Men jag följer i alla fall din blogg regelbundet. Grattis förresten till loppisfyndet, jag menar ljusstaken. Visste inte att den fanns i bamsestorlek! God fortsättning i vinter-Sverige! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Ja du… renovering tar tid, kraft och ger gråa hårstrån! Och även om man har en byggledare får man hålla koll själv också så tror det var bra att du höll koll.
   Men nu har du det fint! Hoppas ni får ordning på AC också så småningom.
   Visst var min ljusstake fin?! Visste att de finns stora men man ser dem sällan. Det finns skålar och adventsljusstake också.
   Ha det så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: