Och sedan körde jag åt fel håll

Igår eftermiddag satte vi oss då i bilen och for till Stockholm. Köer in till stan pga en olycka i Fittja men den såg vi inte ens, märkte bara köerna. Inser att vi nog blir lite sena men avvaktar med att ringa och meddela det. Då ringer han vi ska till och jo, han sitter i samma köer cirka 50 meter framför oss! Så ingen panik med andra ord. Men det rullar på! In en snabb sväng på Granit på Götgatan för inköp av nästa års kalender.
Och sedan börjar jakten på parkering, snurrar runt på gatorna en stund men så löser det sig.

Det blir en kväll med pizza, samtal, Yatzy och efterrätt! Det är våra amerikanska vänner S och A som nu lämnat Bryssel och bor i Stockholm. Och att de bor där de gör nu är tack vare min vädjan om hjälp, fina vänner som frågar runt och en portion tur! För att hitta en fin fyra att hyra på Södermalm till rimlig kostnad är inte så enkelt.

Sedan blev klockan nästan natt och vi begav oss hemåt. Borde ju gå smidigt vid den tiden men icke. Vid Skärholmen är det totalstopp. Olycka som nog precis hänt, mängder av brandbilar, polisbilar och ambulanser och en bil som brinner. Vi inser att det här lär ta tid. Så vad gör man då? Ja, när väl alla utryckningsfordon tråcklat sig förbi och vidare så inser jag och de runtomkring att här kan vi inte vänta i flera timmar och då vi står precis vid en kort påfart så kör jag och flera andra helt sonika åt fel håll på avfarten och kan ta oss förbi olyckan på en sidoväg. OK, inte helt lagligt men kändes ändå OK där och då. När vi kom hem 45 minuter senare vid midnatt läste vi att trafiken fortfarande stod still vid olyckan och inte släpptes på förrän vid 01.00. Som tur var så skadades ingen allvarligt.

Idag slöar vi mest, nåja T sitter just nu och jobbar och just det hoppas jag blir kortvarigt då han redan vid 13 i morgon hämtas av taxin för avfärd till Arlanda och vidare till Shanghai. Ute skiner solen och jag har mjukisbyxor och raggsockor på mig! Med andra ord en bra dag så långt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: