Kanske är det vardagslyx?

Vardagslyx! Ja, det kanske man kan kalla snittblommor.
Här hos oss står det nästan alltid några på matbordet (undantag är nog sommaren mest på grund av att jag nog har andra rutiner då). Nästan uteslutande köper jag dem på Lidl, kanske inte det mest givna stället för snittblommor men de har bra priser och bra kvalité. Här i vår stad, kan ju skilja i andra städer, får de snittblommor på måndag, onsdag och fredag. Och de andra dagarna är det 30% på de som är kvar från dagen innan!
Och ofta passar jag på då!

IMG_0890

IMG_0887

Så idag blev det ett fång vita. Som blandas med fredagens röda och onsdagens rosa, de som fortfarande var fina, hamnade på mitt sängbord och på handfatet i badrummet.
Jag snittar oftast om dem dagligen eller varannan dag och då får de också nytt hett vatten!
Och snart är det dags för tulpanerna! De ser jag fram emot!
Pysslar med mina blommor, de tillför något tycker jag och ett matbord med blommor ser mer kul ut än ett med enbart stök! För stök är det på vårt med.
Hur gör du?
Står det oftast blommor på ditt bord också?

 

6 svar to “Kanske är det vardagslyx?”

 1. Annika Says:

  Ja, vad trevligt med snittblommor. Jag har snittblommor från januari till mars. Tulpaner och påskliljor. Men annars under året blir det inte mkt av den varan, kanske till Valentine eller födelsedag eller liknande. Inte annars. Men fint är det. Lidl, vi har också Lidl här nu. Japp. har dock inte besökt den ännu, men ska endera dagen :-)

  • Brysselkakan Says:

   Spännande att Lidl etablerar sig i USA! Visste jag inte. Nåja, lär väl inte dyka upp i sonens lilla stad, de får nöja sig med Safeway och Walmart men tur att de finns!
   Här är Lidl så att de har olika kampanjvaror varje vecka (måndagar och torsdagar), de får en sändning och är det slut så är det. Med andra ord får man vara alert om man ska ha något som verkar vara populärt!

 2. Stella i Italien Says:

  Oh ja, jag köper varje vecka under oktober-maj och tar in från trädgården under sommaren. Har en fantastisk blomsterhandlerska som tar hem pinfärska blommor som i allmänhet vara i två veckor (med vattenbyten och kapning av stjälkarna). Jag måste ha en vas på spiselkransen, som syns från alla delar av vardagsrummet, det gör rummet så levande. Vecka två får den buketten flytta in i tv-rummet så att veckans färska blommor hamnar på spiselkransen. Blomsterhandlerskan tycker jag är lite galen som kortar alla stjälkar rejält – i Italien gillar man nämligen höga buketter. – Nu har vi fått vinter med nollgradigt på natten och i morse var det frost i gräset! Stella i Italien
  P.S. Jag ser snöflingorna när jag läser på datorn men inte på paddan.

  • Brysselkakan Says:

   Som mig då! Vårdar man sina snittblommor håller de länge. När tulpanerna kommer får de står i trappen upp till vinden på natten, blir som om jag hade haft dem i kylskåpet och då håller de galet länge!
   Så frosten har nått dig med nu? Ja, nu snöar det här och jag ser inte heller flingorna på padda eller i mobil, ingen aning om varför!

 3. Karin Says:

  Jag vill vara en sådan som köper snittblommor men gör det högst 2-3 gånger om året. Jag har många andra växter, både som blommar och inte, och på sommaren odlar jag blommor ute men snittblommor borde jag bli bättre på att komma ihåg.

  • Brysselkakan Says:

   Det borde du kanske! Men har du andra blommande växter så räcker det kanske. Jag har inga blommande växter i trädgården och saknar dem faktiskt inte där, räcker gott med stora träd och syrenhäcken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: