Ungefär så var det

Nytt år och kanske dags att summera det som gått?
Det är rätt kul att skumma igenom sitt gångna år, inte så att jag glömt sakerna som hänt utan mer att det blir ”just det, så var det”. Kort kan man sammanfatta 2017 som året då min höft och jag inte var på samma nivå så värst mycket men det hände ju annat också!

Började året med att fixa en lampa till fönstret i trapphuset. Och oj så jag verkligen gillar den! Den har ändrats ofta genom året som gått och jag har stora planer för den inför året som kommer!
Min dator föll i golvet och först trodde jag det var lugnt, förutom ett intryckt hörn, men inser att skärmen är skadad. Så med hjälp av hemförsäkringen blir det en ny.
Vår hall fick ny färg på väggarna och det känns inte som det var ungefär ett år sedan, mer som två men tydligen inte!

T åkte till Indien och upplevde saker man kanske bara sett på bilder innan.
Jag åkte med T till Bryssel och visste inte då att det med stor sannolikhet var sista gången då huvudkontoret flyttade till Göteborg senare under året. På den resan hann vi med Trier och träffa Åsa och hennes man. Och fick vårvärme! Strul när vi skulle hem men det löste sig!
Och min lilla bil fick godkänt! Inser att jag ska beställa tid för årets besiktning…

Det blir april och V och jag bygger ny instrumentpanel till hans båt. Terrorn kommer påtaglig nära…
Fastnar i årets första broöppning och det blev så klart många fler under året. Och är det april så är det…

I maj kom äntligen T:s nya bil och jag hängde med till Göteborg. Fick hälsporre som med stretchande och tejp gick över lätt som en plätt. Och i slutet av maj tömde vi yngste sonens lägenhet inför hans flytt till USA senare. Han flyttar hem till oss över sommaren och mycket som ska fixas, först ut var visumet som gick galant. En sluddrig som och vi fick med godaste bakelser hem! Och efter en himla massa strul och rejält med envishet blev det en försäkring till slut.

Sommaren rullar på och vi inser att vi måste ha tag i större bil om vi och alla väskor ska ta oss till Arlanda… Yngste sonen får nattligt besök, inte så farligt som det låter utan mer pipigt! Våra två lindar får sig en rejäl ansiktslyftning och det kan jag meddela har märkts under hösten då det blev betydligt mindre löv som föll.
Och så flög vi till USA och första stoppet blev SF. Sedan vidare genom redwood-skogar till Portland och givetvis måste man ju testa secondhand även i USA!

Vi tar oss vidare djupt in i Washington state och anländer till slut till sonens nya hemstad. Och man kan ju konstatera att det verkligen går att fynda secondhand även i USA. Många tusenlappar som sonen slapp betala för samma saker.
Sedan blir det dags för T och mig att åka vidare och mamma-hjärtat går sönder lite. T och jag spenderar några dagar i Seattle innan vi efter en hel del strul får flyga hem.

Det blir september och jag åker med T till Göteborg.
Min käre man bygger väldens finaste vedskjul! I alla fall om jag får bestämma! Och den som tycker secondhand är trist ska testa att köa här hos mig! Action!
Vi hamnar i Norrköping över en helg och hamnar i hamburgarnas himmel. Att det mer eller mindre blir sista gången jag kan åka bil, gå mycket och sitta ner länge på mycket länge visste jag inte då. Och i slutet av september har vi bott i Sverige i fem år.

Jag funderar på saker jag ständigt spanar efter. Och inser att det går inte längre, min höft vill inte mer. Vi får tag i originaldörrar till framtida renoveringar men fasas över hur de gjort… Och veden får äntligen flytta in! Vi köper ny säng och den kvällen slutar med blod i glassen… En hand hamnar på väggen i sovrummet och jag fyndar ljusstake och äter kebab med fina C.
Och sedan får vi vänta och vänta för att så småningom få reda på att det gick inte igenom, och drömmen kan levas vidare där borta i USA. Höften blir lite bättre efter kur med antiinflammatoriska tabletter men inte bra och en ny TV-värld öppnas i vårt liv!
Och planen går som jag tänkt och jag köper alla julklappar under en helg!

Årets sista månad anländer och jag skriver om vardagslyx. Får tid hos en ortoped och det händer saker fort. Fyndar tre Blundar till sonen. En helg bakar T och jag massor av gott till jul. Sedan får jag kortisoninjektioner i min onda höft, försvinner i en dag av extrem värk och kommer ut på andra sidan som en ny människa! Det blir jul, alla sönerna på plats! Vi firar nyår med yngste sonen som sedan flyger hem och jag funderar på saknad. Men då är det 2018 redan!

Ett händelserikt år, alla år är väl det på något sätt.
Nu får vi se vad detta året har att ge oss!

4 svar to “Ungefär så var det”

  1. Carola Says:

    Ja tänk ändå så mycket som händer under ett år, stort och smått, vardag och fest. Och nu väntar nya upplevelser 2018, härligt.

  2. Annika Says:

    Ja, det händer mkt under ett år, och det är trevligt med en liten summering av det. Ha en fin och bra tisdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: