Höften då?

I förra veckan frågade Annika i en kommentar hur det går med min höft. Och det är nog dags att skriva lite om den inser jag!
Fick ju två kortisoninjektioner den 18 december. Och efter att den akuta värken efter de lagt sig efter två-tre dagar började jag känna att smärtan jag levt med i ett halvår gav med sig!
Det har inte varit en spikrak väg mot smärtfri dock. Ett tag hade jag rejält ont i höften fast på ett annat sätt, sedan fick jag någon vecka ont på höger sida… Mycket av allt detta tror jag kom av att jag plötsligt kunde börja röra mig normalt igen och kroppen var inte van helt enkelt

Redan fem dagar efter injektionerna gick jag PW för första gången igen! Kände lite efter men det la sig fort. Gick var tredje dag först men går nu varannan dag. Cirka 3,5 km och det bestämde jag mig för att göra januari ut och sedan lägga på någon kilometer.
Och det funkar fint att gå!

Och efter ett halvår där varje rörelse som involverat höften, och det är få som inte gör det kan jag meddela, gjort ont är jag fortfarande lite förvånad till och från att jag kan resa mig från sittande utan smärta, att jag kan vända mig i sängen och det gör inte ont och att jag kan gå i trappor igen! Dock känner jag av den lite vid vissa statiska saker som tex bilåkning längre sträckor men det går åt rätt håll där med.

Pratade med min läkare för två veckor sedan och han tyckte det lät som allt gått fin fint! Röntgen sa att inga förkalkningar, förslitningar eller artros finns, dock så syntes lite förkalkningar vid ultraljudsundersökningen men inget allvarligt. Därmed inte sagt att jag inte behöver fler injektioner och jag har sedan 18 december också ätit antiinflammatoriska tabletter som jag nu fasar ut och ska sluta med denna veckan. Jag hoppas nu att mina PW:s och den träning jag gör för musklerna kring höft och bäckenet gör nytta och att det gör att detta nu är över men behövs det en omgång injektioner till så får det bli så.

Faktiskt känns det lite som jag fått tillbaka mitt vanliga liv igen och jag är inte längre så handikappad som jag blev på grund av att allt jag gjorde gav smärta.

6 svar to “Höften då?”

 1. eastcoastmomusaeastcoastmom i Connecticut Says:

  Håller tummarna, det låter ju som du är på rätt väg!

 2. Stella i Italien Says:

  Hoppas allt bara blir bättre nu! Lycka till!
  Stella

 3. Annika Says:

  SÅ skönt alltså!! Glad att höra det. Minns ju hur det var med mitt knä, mitt vänstra ben kompenserade ju hela tiden, och fick ta så mkt att jag fick ONT i det. Säkert samma med din högra höft. Tur att det finns kortison som hjälper. Nu är du inne på rätt väg!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, så är det ju, man använder den andra sidan för mycket för man måste. Och jo, jag hoppas det fortsätter åt rätt håll nu och jag kan fortsätta träna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: