Tisdag, vitt ute och lugnt inne

Så vakande vi upp till en vit värld igen, nåja det började redan i går så ingen större överraskning.
Och mer ska visst komma och lite regn däremellan. Högst troligt blir det svinhalt… Vi får väl se antar jag.

Har glömt att berätta hur glad jag blev av alla fina kommentarer på bloggens födelsedag! Till och med några kommenterade för första gången! Mer sånt! Funderar till och från på att sluta, att lägga ner helt men det är något som gör att jag inte riktigt kan ta det steget. Och när ni kommenterar mer, ja då får jag fart igen!

Förra veckan var milt sagt rörig och händelserik och det toppades med att svärmor fick åka ambulans till sjukhuset i söndags. Tänker inte skriva mer om det, hon har rätt till sin integritet, men hon är efter två dygn på sjukhus hemma igen och mår bra! Men hon skrämdes oss rejält.

Igår kom T hem med semlor! Faktiskt min första i år! En vanligt traditionell semla. Just semlor är något som svenskar utomlands saknar något otroligt och jag minns så väl det från åren i Bryssel. Lite här och där finns det svenska fik på olika platser men oftast får man baka själv. Tänk att en lite bulle med mandelmassa och grädde kan trolla fram sånt ha begär!
Vilken slags semla är din favorit? Min är helt klart en vanlig som jag får blanda och joxa ihop som jag vill!

Hoppas på en lugn vecka, behövs efter förra veckan, och lite bättre sömn vore inte fel heller. Men det är som det är med den och jag är van vid att sova dåligt men just nu är det värre än vanligt, tyvärr.
I alla fall så är det betydligt ljusare ute! Nu vid 15.30 var det kolsvart för bara några veckor sedan så det går ju åt rätt håll även om det är ett bra tag tills vi kan säga att våren är här.

10 svar to “Tisdag, vitt ute och lugnt inne”

 1. Annika Says:

  Jomenvisst är det väl så, det är kommentarer som föder blogglusten. Jag brukar säga att de är bloggens blod och vitaminer. Utan dem, ingen blogg. Faktiskt, jag kan säga att jag känner så. SÅ mer sådana, det är sant!!
  KUL att du får lite fler nu!
  Tycker bäst om vanliga semlor med mkt mandelmassa. MUMS!! Ja, man har verkligen SUG efter dem då man bor utanför Sveriges gränser.

 2. Karin Says:

  Jag älskar både semlor, men måste ju baka själv här i England, och att det blir ljusare.

  Vi har till och med haft ett par sådana där soliga dagar med 8-10 plusgrader när man känner våren i luften. Vaknar numera av fågelkvitter på morgonen och påskliljorna har kommit upp några centimeter ur jorden. Känns hoppfullt!

  Nästa vecka åker vi till Sverige på skollov och har blivit lovad massor av snö. Har längtat efter det flera månader men nu börjar jag känna annorlunda.

  Fortsätt gärna att blogga. Kommenterar inte jätteofta men läser troget.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, ljuset gör mycket men antar att du kommer tycka det är mörkt i Sverige ändå. Och jo, det kan nog bli en del snö men lite beroende på vart du ska såklart. Längta efter snö? Nä du!
   Vet att du läser och får väl hoppas att du kommenterar mer!

 3. Ginger Says:

  Karlsbadersemla som fanns åtminstone i Stockholm innan jag flyttade till Genève. Det händer fortfarande att jag drömmer om dem.
  Är sällan i sverige under semmeltid, så jag får fortsätta drömma

  Ginger

 4. karin Sjögren Says:

  Jag äter inte semla så ofta. Tycker om att göra dom själv, mixa mandel ock socker med lite av inkråmet. GOTT

 5. Cecilia Says:

  Jag gillar traditionella semlor men har även ätit saffranssemlor som är goda. Måste erkänna att semlor och även annat svenskt kaffebröd är en av sakerna jag verkligen saknar här i Belgien. Nu har ”svenskaffären” här i Waterloo frysta semlor och de är förvånansvärt goda! Jag är annars en av dom som tycker att hembakta semlor inte alls är lika goda som köpta.

  Ska försöka skärpa till det med kommentarerna för jag hoppas du kommer fortsätta blogga!

  • Brysselkakan Says:

   Som mig då; traditionella eller saffran. Medans jag bodde i Bryssel fanns ju Blomqvist fortfarande kvar, ett svenskägt fik med svenska bakverk som låg på en sidogata till Ch d’Ixelles. Men det såldes och är inte svenskt längre. Vet att Svenska kyrkan har semlor men de brukar gå åt som smör i solsken…
   Ja, tack! Mer kommentarer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: