Pling plong

Sitter och läser. Tyst i huset. Någon bil kör förbi.
– Pling plong.
Japp, det ringer på dörren och det händer ju ibland men här händer det ganska ofta utan att någon står där utanför.
För bor man vid en skola med elever från årskurs 4 så är det tydligen extremt kul att ringa på vår ringklocka. Egentligen hände det aldrig innan hösten 2016 då skolan utökades med årskurs 4 och 5, så det är väl de som tycker detta är så kul. Och att istället för att gå på trottoaren så ska man tydligen också gå rakt över hyresgästens altan, gräsmatta och igenom häcken i andra ändan… Det retar jag mig nog mer på för de bryter av grenar när de far fram.

Nåja, man får vänja sig! Eller plocka bort vår ringklocka på framsidan, vi har ju en vid vår entré på baksidan också, men den är bra att ha när det tex kommer leveranser för de verkar inte kunna läsa på lappen vid ringklockan att vår entré är på baksidan.

Och idag är det 1 februari och årets första månad är över. Blir det vår nu snart?

8 svar to “Pling plong”

 1. karin Sjögren Says:

  Vi får nog vänta på våren ett tag till. Här snöar det idag, men inte såå mycket som i Norrland.
  Jag känner mig pigg

 2. Karin Says:

  Ring skolan och berätta för dem vad barnen gör så att lärarna kan prata med barnen. Tycker absolut inte du ska behöva stå ut med att de går över er tomt eller att de ringer på er ringklocka (även om även jag pysslade med det sistnämnda som barn).

  • Brysselkakan Says:

   Nja, det har aldrig hjälpt att prata med dem på skolan, de slår bakut direkt, tyvärr. Har ju försökt få till dialog under flera år ang problemet att lärare/elever/föräldrar/besökande parkerade på vår parkering men det funkar bättre nu när Securitas bevakar och sätter böter, pengar talar! Egentligen märkligt att de har så lite lust att lyssna och förbättra. Och misstänker att problemet kan öka om det tas upp, triggar dem helt enkelt.

   • Karin Says:

    Vad värdelöst och framförallt jobbigt för er. Jag hade blivit galen på dem. Du kan nog ha rätt att det nog kan eskalera om du tar det vidare. Då blir det ju en grej för dem att störa er ännu mer.

   • Brysselkakan Says:

    När det var som värst med parkeringsproblemet var jag periodvis så himla arg på skolan och personalens ovilja att ens försöka lösa det. Nu har vi sällan det problemet som tur är! Skylten från Securitas avskräcker!
    Men att de går genom vår trädgård och förstör häcken är inte heller så kul men tror inte riktigt på att ta upp problemet för det lär bara bli värre, de killar (för det är enbart killar) som håller på är alltid de samma och de är inte direkt några änglar…

 3. Annika Says:

  USCH, det skulle jag ogilla SKARPT. Fy 17 … Då måste du trassla dig upp, och sen ner för att öppna och kolla. Skitungar :-P
  Verkligen, gud vad less jag skulle bli. SYND att det inte hjälper att snacka med skolan heller.

  • Brysselkakan Says:

   Är lite för lat för att gå ner så jag öppnar fönstret mot gatan, är det ingen där så gör jag samma mot vår entré på baksidan (och där syns den som ringt på oftast utan att öppna fönstret). Rätt praktiskt då jag nu på vintern lullar runt i långkalsonger inne rätt ofta och kanske inte direkt har lust att öppna dörren klädd så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: