Det blev de här

Jösses, det är banne mig inte lätt att bestämma sig vilka glasögon man ska ha… Förra gången jag bytte var det superlätt; hittade rätt båge direkt men detta gången var det inget som direkt talade till mig och det blev en del velande.

Lånade hem fyra bågar i torsdags och funderade massor. Bestämde mig att åka till samma optikers butik i Eskilstuna i går och lånade tre till plus att tjejen där verkligen la tid och energi på att hjälpa mig (jag var där direkt när de öppnade vid nio och det var inga andra kunder i butiken).

Så tänkte om, bollade idéer med några vänner och T så idag har jag beställt dem!
Det blir ett par progressiva, det har jag haft i många år nu, och ett par rumsprogressiva. Just rumsprogressiva har jag inte haft tidigare men det är progressiva som funkar bättre i rum, dvs avstånd på cirka tre meter och så passar de bättre för datorn. Och så ett par nya läsglasögon, tre par totalt och det kanske låter dyrt men i slutändan, med rabatter, så betalar jag bara för ett par progressiva. Nåja, bara och bara kan diskuteras när det slutade straxt under 6700 kr…
Nu får jag vänta cirka två veckor och jag hoppas detta nu gör att den lite väl intensiva huvudvärk jag haft ett tag ger med sig, optikern trodde absolut att det ska bli bättre för synen har ändrats mycket och de jag har nu är inte bra för mina ögon alls.

dessa blir mina progressiva:

Och så de rumsprogressiva:

Sist; läsglasögonen:

läs

Annons

8 svar to “Det blev de här”

 1. Cecilia Says:

  Snygga!
  Har också progressiva, rumsprogressiva och läsglasögon plus att jag också har slipade solglasögon. Ja det är ju inte billigt precis men vad ska man göra man måste ju ha dem! Nu betalar min arbetsgivare mina rumsprogressiva men det blir ändå en rejäl slant!

  • Brysselkakan Says:

   Se där! Funkar rumsprogressiva bra? Som sagt är det nytt för mig med sådana. Och jo, har slipade solglasögon också men de behöver också uppdateras… Hoppas på att det blir kampanj på sånt snart!
   Och du har så rätt; man måste ju ha dem!

 2. karin Sjögren Says:

  bra val.Ha en underbar helg

 3. Eva Says:

  Snygga glasögon! Jag beställde nya i måndags. Det blev de här: https://www.eoe-glasses.com/kollektioner/ljusvattnet-lingonberry-55
  Jag är fortfarande ”bara” närsynt och behöver därför inga progressiva än…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: