Bitande kallt

Vi har verkligen hamnat i en rejält kall period, här hos mig har termometern visat under 10 minus i snart två veckor nu, det blir inte ens varmare på dagen. Och så snön som yrt mest hela tiden. Nåja, i går och förrgår så var det soligt här men jag vet att man inte behövde åka så mycket längre än till Södertälje för att hamna i snöoväder. Sedan kan jag tycka att rapporteringen är lite väl, ska vi säga överdriven, för kaos är det kanske inte riktigt utan bara vinter!

Och det är tydligen kallt över stora delarna av Europa, vänner i Bryssel meddelar att även där är det flera minus och jag minns väl februari 2012 (tack @petchie75 för att ge mig rätt år) då vi ju bodde i Bryssel och det var så himla kallt… Fasen vad jag frös då och det var jag inte ensam om.

Och så tvära kast till mellansonen på Filippinerna! Han har definitivt valt rätt veckor att resa runt bland de där paradisöarna! Avis? Nja, kanske lite men jag har svårt med extrem värme och de har tydligen så varmt att man måste ligga i vattnet för att stå ut men visst, de behöver inte långkalsonger och raggsockor!

Får väl dra på mina långkalsonger efter lunch och åka till Willys vare sig jag vill eller inte för middag behöver vi ju. Just nu skiner solen mellan glesa moln samtidigt som stora snöflingor sakta sakta dalar ner.
Håll er varma och kämpa på, våren kommer nog snart!

Annons

8 svar to “Bitande kallt”

 1. Tess Says:

  Det snöar t.o.m i Cardiff, det gör det aldrig i vanliga fall.

 2. Cecilia Says:

  Ja här i Waterloo hade vi -10 grader i går morse! Men vi har iallafall ingen snö och det är skönt. Jag saknar inte alls snö, var hemma i Sverige i helgen och det var SÅ skönt att få åka tillbaka till barmarken!

  • Brysselkakan Says:

   Oh ja! Snöfri vinter saknar jag verkligen från Bryssel. Och speciellt nu… Idag har det i alla fall inte varit tvåsiffrigt hela dagen, -5 nyss när jag var på väg hem från Willys.

 3. Annika Says:

  Ja, ni fick verkligen vinter. Av rang. Om än väldigt sent. Tycker vintern kommer allt senare. Innan dess är det bara som en lång höst. Konstigt och vrickat har det blivit i vädret. That being said, det är ju underbart vackert nu hos er. Jag skulle älska det. Har inga problem med kyla bara man har det varmt och gött inomhus. OCH såna som du och jag klär ju på oss ordentligt då vi ska ut också. Hang in there!! This too SHALL pass.
  Här är det ingen snö i sikte, men däremot regn och en riktig vindstrom som de varnar för om och om igen. Den ska slå till i natt. Inte kul med stormar heller. Tycker illa om dem, och ffa nattetid.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, man får klä sig ordentligt när man går ut! Kör med långkalsonger i merinoull, tunna men så varma! Och inne värmer brasan!
   Usch, hoppas det inte blåser för mycket hos er…

 4. Stella i Italien Says:

  Italien har också fått riktig vinter, med snö och allt. Tågtrafiken blev naturligtvis ett enda kaos med stora försenaingar, med flygplatserna har lyckats hålla öppet, dock inställdes en del l flyg första dagen. Många förseningar såklart, men inom rimliga gränser, Till centrala Italien, där jag bor, kom snön under natten mellan söndag och måndag. På måndagmorgonen låg ett tjockt vitt snötäcke över hela byn, dalen nedanför mig och bergen på andra sidan. Och det var dödstyst. Eftersom väderlekstjänsten hade varnat i god tid var skolorna stängda, och i min lilla by kom snöröjningen igång på måndagmorgonen. Vi har haft minus 7 ett par nätter och inte över 2 plus på dagarna, men nu vänder det snabbt. – Min hund har aldrig sett snö förr och ville inte gå ut, han försökte sätta ner tassen på det där farliga vita och ryckte snabbt bort den igen. Men när jag gick ut och började röja en gång fram till grinden följde han försiktigt efter, och när han insåg att snön inte bits blev han tokgalen och började gräva gångar och hoppa över små snödrivor. – I Rom blev det naturligtvis problem med snöröjning, halka, krockar osv – det senaste stora snöfallet var 2012 och dessförinnan 1985 och 1986, så man inser att det är svårt att tillhandahålla förstklassig snöröjning när det väl behövs. På tisdagen fick vi strålande sol och blå himmel och det var så vackert att man blev andlös. Nu har det mesta tinat bort och det rinner smältvatten överallt. Grått och trist, duggregn och lera. Nu ser vi fram emot våren som kanske dyker upp under helgen… Stella

  • Brysselkakan Says:

   Lite exotiskt med snö med andra ord! Skrattade åt din hund! Kul att han i alla fall gillade snön till slut! Ja, det blir ju lite rörigt på ställen som vanligtvis inte får snö om den väl kommer… Men så där kallt måste ju vara unikt hos er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: