Ständig oro?

Alla ni som är föräldrar kan nog relatera till att det spelar ingen roll om barnen är vuxna, man är ändå alltid förälder och det finns alltid en viss oro över barnen. För vår del är det ju samma sak! Sedan är väl vissa av våra barn mer, ska vi kalla det oroande, det händer alltid något. Så att mellansonen nu är på resande fot på Filippinerna gör ju inte direkt oron mindre.
Så i går morse när vi vaknade hade det där smset anlänt… Sonen hade hoppat från ett vattenfall i djungeln och dragit axeln ur led. Rejält… Fruktansvärt ont.

IMG-20180303-WA0000.jpg
Vad att gör när man är i djungeln? Ja, först ta man sig upp från vattnet, upp till vägen och så skjutsas på deras mopeder till boendet.

IMG-20180303-WA0002

Där inser han att armen och även andra armen börjar domna bort och han måste få axeln i rätt position. Vännerna Googlar hur man ska göra och de försöker men det ger ingen effekt förrän sonen ber en av vännerna dra armen rätt. Det gör så fruktansvärt ont att han är extremt nära att svimma.

Nu har deras hyresvärd dykt upp och han ringer efter ambulans. Det kommer en liten skåpbil men en skraltig brist och de kör honom till sjukhuset. Röntgen och undersökning och som tur är ligger allt där det ska och inget är av. Dock oklart om senor och nerver är som de ska. Han får också värktabletter. Allt detta för den enorma summan av 16 kr!
Sjukhuset var rent och propert men såg ut att vara direkt från 50-talet.

Och jo, han har rejält ont och när han säger han har ont är det rejält för han klagar inte i första taget och är smärttåligt som få. Misstänker att detta lär ta tid att läka och han bör nog söka vård när han är tillbaka i Sverige igen.

Ja, vad säger man? Att vara förälder innebär att man oroas hela livet! Kanske inte varje dag men ni fattar nog.

Annons

8 svar to “Ständig oro?”

 1. Marie Says:

  Aj aj aj, låter inte kul alls! Jag tror jag får bränna mina barns pass när de är äldre så de inte kan åka nånstans!!!

 2. majne Says:

  Hoppas det går snabbt för honom att bli bättre!
  Hos mig molar en ständig oro för mina (vuxna) barn hela tiden!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det hoppas jag med, har pratat med honom idag och han har ont men inte lika akut ont som igår.
   Ja du, man är och förblir mamma. På gott och ont!

 3. Cecilia Says:

  Förstår precis vad du menar! Brukade oroa mig för plötslig spädbarnsdöd när de var små och längtade till de skulle växa upp. Men nu är det ju ännu värre och speciellt med dottern som bor långt borta i Sverige! Som förälder slutar man aldrig oroa sig!
  Hoppas sonen är ok nu iallafall och att han kan njuta lite av sin fortsatta semester!

  • Brysselkakan Says:

   Jo tack jag vet! Medan vi bodde i Bryssel bodde ju de två äldsta kvar i Sverige och kanske bra att jag inte hade koll på allt de gjorde ;-)
   Han har ont fortfarande men det fungerar, igår var han mest sur över att inte kunna följa med på forsränningen.

 4. Annika Says:

  Jomen så är det. Oron finns hela livet. Först att man ska få missfall, sen att barnet ska dö i plötslig spädbarnsdöd eller vid förlossningen. Sen att ngt hemskt ska hända om de är ute och leker. Eller att de ska drunkna i badkaret.
  Så börjar skolan, och man oroar sig för allt där. Sen tar de körkort och allt går från bad to worse.
  Sen uni. SÅ långt borta (men jag oroar mig mer när hon är hemma, konstigt nog). Det är som om jag lämnar den värsta oron då hon är långt borta. jag kan liksom inte göra ett skit ändå. Men händer ngt åker oron upp i 180 direkt.
  Jag oroar mig redan för vad som ska hända efter examen. Var ska hon bo? Ska hon få jobb? Hur ska hon orka med alla nekanden hon med största sannolik kommer att få … Etc etc etc
  Oron är min ständiga förleslagare genom livet, och ibland blir jag SÅ trött.
  Hoppas din son mår bättre nu. Kul resa han är ute på!

  • Brysselkakan Says:

   Tror banne mig att du oroar dig mer än jag gör! För mig är det mer när de reser och sånt.
   Nu är det inte så många dagar kvar tills han är hemma igen och då får vi ta tag i hur han ska komma vidare med den skadade armen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: