Tre bilder

 

DSC_3258.jpg

Snart påsk, fasen vad fort mars gick! Här töar det i raketfart men nätterna är svinkalla. Fick en bild från äldste sonen i morse och nere i Växjö har det tydligen snöat rejält i morse… Inte avis en sekund!

IMG-20180327-WA0000

Och i går bad maken mig att köpa hem leverpastej och Kalles kaviar. Hmmm… Bland det värsta jag kan tänka mig att stoppa i munnen och måste fundera på om jag ens vill pussa honom om han äter sånt!

DSC_3262.jpg

 

Annons

4 svar to “Tre bilder”

 1. Annika Says:

  Påsken går mig sgs omärkligt förbi. OK. Den är så kort här att jag inte orkar spilla energi på den.
  Snö ja, den lär ni få långt in april också. Aprilväder. Lika vårligt som våren själv.
  Leverpastej, inget större fan av sådan heller. Kaviar kan vara gott ibland.
  Ha en fortsatt bra tisdag

 2. Stella i Italien Says:

  Åh Kalles! Tack och lov att IKEA inte har rationaliserat bort den. Ja, som utlandssvensk har man ju sina favoriter – när jag är i Sverige köper jag aldrig kaviar! Men i mitt italienska hem finns alltid en tub i kylen. – Apropå IKEA minns jag att för ganska länge sen skrev du att Ikea-retaurangerna i Sverige börjat använda fullkornsbröd el dyl till räkmackorna istället för vitt bröd. Jag lovade ju att kolla hur de gör i Rom: de har tagit bort räkorna helt och hållet! Nu är det lax-wrap som gäller. Och lax på längden och på tvären. Men inga räkor. – Påsken är kort här också. Långfredag är arbetsdag. Påskafton en lördag som alla andra (nästan). Den stora firardagen är annandagen, då ska man enligt traditionen göra utflykt i naturen med matsäck och allt. Idag betyder det att man äter lunch på restaurang med så många familjemedlemmar och släktingar som möjligt, alla generationer är med. Trevligt. Glad påsk i förskott önskar Stella i Italien

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det är märkligt att man som utlandssvensk är sugen på och äter sånt man inte äter i Sverige! Var samma med oss under åren i Bryssel.
   Åt faktiskt räkmackan på Ikea förra veckan, trots kavring eller vad det nu är de har den på numera. Men trist att den tagits bort helt hos er…
   Funderar på vad det är för påsktraditioner i Sverige och vet ärligt inte… Vi är inte så mycket för traditionella saker ändå så jag är väl fel person att svara på det!
   Glad påsk till dig med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: