Inneboende

Ni minns säkert att mellansonen skadade sin axel rejält när han var på Filippinerna.
I måndags hade han tid hos ortopedspecialist och fysioterapeut. Och de konstaterade det som V och vi misstänkt; axlarna, ja båda två, är så skadade att han måste operera. Höger axel har han tidigare försökt få ordning på genom träning och det blir bättre men aldrig bra och han har problem dagligen och att sova är för det mesta förknippat med värk speciellt sedan även vänster nu är skadad. Och han ska ha de där axlarna i många år till så de måste fungera även när han blir äldre.

Så det blir operation, först vänster och så fort den är hanterbar även höger. Och det blir redan onsdag nästa vecka! Man kan väl säga att V:s chef inte skuttade av glädje för detta innebär en sjukskrivning på si så där två månader… Men han har funderat fram och tillbaka, det måste göras och det kommer aldrig vara perfekt i tid med tanke på jobb och sånt så bara att göra det nu.

Och eftersom han blir lite handikappad ett tag, axeln ska vara helt stilla i minst tre veckor och hålls på plats av axellås som ska vara på 24/7 och bara får tas av när han duschar och gör träningsövningar, så kommer han bo hos oss tills han känner att han kan fixa vardagen ensam igen.

Så från onsdag nästa vecka har vi en son inneboende, kanske rätt smärtpåverkad och full av värktabletter de första dagarna men sedan lär han bli rastlös. Han har svårt att göra just ingenting så jag funderar nu på vad vi ska hitta på för att han ska få tiden att gå. Och så har han tänkt att gå PW två gånger per dag, bra sätt att i alla fall träna lite och så ska han ju göra träning för axeln så småningom.

Och för den som undrar så har ortopeden lovat att försöka vara snäll mot alla tatueringar, det ska nog funka för operationen gör via titthål.

Annons

2 svar to “Inneboende”

  1. Annika Says:

    Låter inte kul, men BRA att det åtgärdas NU. Så bra att operationerna äger rum så snart. Perfekt att han kan bo hemma hos er och bli lite ompysslad. PWs två gånger om dagen blir nog bra då han orkar det. Du kanske kan hänga med ibland? Eller ångar han på för snabbt för dig? HIHI.

    • Brysselkakan Says:

      Ja, lika bra att få det gjort. Och nej då, jag går fort jag med så vi lär gå ihop om han kan börja med PW medans han bor hos oss, vi får se för allt beror ju på värken och om det funkar att gå direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: