Huvud, axlar, knä och tå

Det har, i vår familj, handlat mycket om kroppsdelar det senaste halvåret; min höft, mellansonens , makens golfarmbåge och mellansonens axlar.
Min höft fick ju en andra omgång kortison för ett tag sedan och det är bättre igen men jag har fortfarande väldigt svårt att sitta mer än korta stunder… Så jag undviker att sitta så gott det går, rör på mig ofta och begränsar mitt bilåkande så mycket jag kan. Just sitta så där fast på samma plats länge som man gör i bilen är allt annat än OK just nu… Rimmar ju dåligt med en resa genom USA om två månader men tänker att om jag är snäll mot kroppen nu, träna mycket och undviker det som gör ont så kanske det går? Och så finns det värktabletter! Plus att vi hyrt den typen av bil som funkar bättre, en sort där man sitter lite mer upprätt liksom.

Mellansonen har ju sin OP i morgon och kommer hit i kväll sedan får han skjuts i morgon bitti av snälla grannar till kliniken i Eskilstuna och så åker jag dit lagom till han är klar. Han vill att jag är med på läkarens genomgång efter för två ställer fler frågor och minns mer än en med värk! Sedan får vi se hur de närmaste dagarna blir, han lär ha ont. Och vara lite handikappad med bara en arm att använda så därför bor han hos oss tills han kan klara sig själv bättre.

Så sjukstuga här framöver men solen skiner och vi ska får varmt och skönt väder framöver så sonen kan ju sitta ute och njuta av vädret om inte annat!

Annons

4 svar to “Huvud, axlar, knä och tå”

 1. Annika Says:

  Ja, lite sjukstuga hos dig nu. MEN jag hoppas att ni ska ha det så bra iallafall. Göra det bästa av allt. JA, ja klart du ska vara med efteråt och höra vad doktorn säger. Tror inte din käre som hör så värst mkt av det. I drogernas sköna värld som han är då, haha!!
  ALL lycka till imorrn!

 2. Eva Says:

  Jag plågades av att få ont i höft och knä när jag satt stilla i samma ställning tidigare. För min del blev det inte lika illa om jag yogade kvällen innan vi skulle resa. 15-20 min. för att mjuka upp kroppen räckte. Det här var ett av de pass jag brukade göra: https://www.yogajournal.com/video/122
  Lycka till!

  • Brysselkakan Says:

   Ska kolla de där övningarna och så gör jag redan några varje kväll plus stretchar höften. Just när det gäller bilåkande så tror jag mycket av besvären kommer av att man inte kan ändra sittställning så mycket samt att man tex i vår V90 (och nya bilar över lag) sitter så nedsjunkna, i min lilla bil sitter jag mer rätt upp vilket funkar bättre. Dock så är ändå V90 bättre än S80 vi hade innan; betydligt mer utrymme!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: