Solsken och sjukstuga

Gårdagen började tidigt för V. Men redan vid halv tio var hans OP färdig och jag fick träffa honom. Lite lullig var han allt!


Sedan väntade vi en stund innan läkaren kom och berättade hur det gått, vad han gjort och lite om sjukskrivning och sjukgymnastik. Själva OP gick bra men det var mer som var sönder där inne än läkaren sett på ultraljudet veckan innan så helt klart nödvändigt med OP. Tyvärr såg han en annan skada som bekymrade honom; fästet för biceps upp mot axeln är skadat och det var så klart inte bra dock oklart varför och vad som ska göras och läkaren vill först se hur det ser ut på höger innan han uttalar sig mer. En del papper och väldigt många tabletter med morfin fick V med sig hem. När vi åkte hem var fortfarande hela armen bedövad men det släppte fram emot kvällen och då mötte V upp med morfintabletter. Tydligen får han inte få svår smärta för då kan det bli så att det inte går häva den utan den blir kvar. Så långtidsverkande, korttidsverkande morfin och Alvdeon 665 mg tas med olika tidsintervall och han känner rätt väl när de behövs. Han har armen i ett axellås och det ska han ha dygnet runt i tre veckor nu men han får ta av det för att duscha men inte förrän tidigast på lördag.
Nu är han sjukskriven till 12 juni först och går allt bra med vänster axel så blir det OP på höger den 9 maj.

Första natten gick bra och V sov bättre än han trodde han skulle göra, vi pallade upp honom med kuddar!
Annars har vi idag ägnat rätt mycket tid åt att ringa försäkringsbolagen och fixa och dona med sånt, det tar tid med alla telefonköer men nu har vi koll och vet vad som ska göras för att få ute lite ersättning i alla fall. Ute sken solen och det var +18 idag! V var ute och gick en sväng i solskenet.

Nu snart dags att göra sig klar för att sova och så får vi se hur han mår i morgon, det ska ju sakta bli bättre.

Annons

4 svar to “Solsken och sjukstuga”

 1. Annika Says:

  SÅ bra att han är hos dig och for ompyssel och allt det där. Så jobbigt det låter. OCH ja, bäst att ligga på topp vad gäller de starka tabletterna. Kan tänka mig att han blir lite loopy av dem. Men det är som det är.
  Hoppas att ni har det bra, trots allt. Bägge två.
  OCH sen då op två om ngra veckor, ojoj.
  Trevlig helg!!

  • Brysselkakan Says:

   Jodå, lite påverkad blir han men OK. Och han känner väl när det behövs påfyllning, värken kommer kvickt då. Han hoppas på att kunna trappa ner sakta om någon dag. Men det går ingen nöd på honom och vi tar en dag i taget.

 2. lotta Says:

  Så himla lik sin pappa på bilden i soffan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: